Ylioppilaat valmistuvat normaalisti - Espoossa ei vielä päätöstä kevään lakkiaisjuhlien järjestämisestä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
20.4.2020 klo 13.29

Kevään lakkiaisjuhlien järjestämisestä ei ole vielä tehty päätöstä Espoossa. Valtioneuvosto arvioi koronavirusepidemian rajoittamiseksi tarvittavia toimia uudelleen huhtikuun lopussa. Viimeistään tämän jälkeen Espoossa tehdään päätös juhlien järjestämisestä.  

”Noudatamme Valtioneuvoston turvallisuuslinjauksia, ja haluamme taata juhlissa kaikkien turvallisuuden, joten punnitsemme, milloin ja miten juhlat voi tässä tilanteessa järjestää”, korostaa sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho

Opiskelijoiden valmistumis- ja ylioppilasjuhlat ovat ennen kaikkea perhejuhlia, joihin lukioiden tapahtumat tuovat oman tärkeän lisänsä. 

Tavoitteena on järjestää kevään 2020 ylioppilaille yhteisöllinen juhlatapahtuma tämän vuoden aikana. Juhlasta pyritään tiedottamaan hyvissä ajoin ennen sen ajankohtaa, jotta kodit ja lukiot ehtivät valmistella juhlia.

Kevään 2020 ylioppilaat valmistuvat toukokuun lopussa normaalisti. Jos lakkiaisjuhlia ei järjestetä toukokuun lopussa, lukiot tiedottavat opiskelijoita, miten ylioppilastodistukset toimitetaan heille. 

Etäopiskelu jatkuu Espoon lukioissa kevätlukukauden loppuun, virtuaalijuhlia keväällä (5.5.2020)