Westendin uimaranta kunnostetaan kesällä 2016 - rannalle kiipeilylaiva, kuntoiluvälineitä ja parempi ympäristö

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
5.4.2016 klo 13.45

Westendin uimarantaa uusitaan ja parannetaan kesän 2016 aikana, ja sen vuoksi se on kiinni yleisöltä 1.4.–30.12.2016. Parannustöissä uimarannan ympäristöä kunnostetaan ja sitä täydennetään uusin leikki- ja urheiluvälinein.

Westendin uimaranta avautuu kunnostettuna kesällä 2017. Sitä ennen se täytyy kuitenkin remontoida, ja kunnostustöiden vuoksi ranta ei ole yleisön käytössä kesällä 2016.

Rannalla tehdään ympäristöä parantavia toimenpiteitä - rantaa mm. ruopataan, koska tähän saakka rannan veden vaihtumisessa on ollut ongelmia. Rannalta Bredvikskobbenin saarelle rakennetaan uusi, nykyistä pikkusiltaa huomattavasti pidempi, sirorakenteinen silta, joka myös parantaa veden vaihtumista ja laatua.

Kunnostuksessa myös rannan hiekkaa vaihdetaan, mutta uimarannan alue pysyy kutakuinkin nykyisen kokoisena. Uimakäyttöön soveltuva alue kuitenkin hiukan laajenee ruoppausten ansiosta. Metsät säilyvät pääosin ennallaan, ja puihin rakennetaan pönttöjä lepakoille. Myös Bredvikskobbenin saari säilyy entisellään.

Uudistuva Rantaraitin osuus avaa yhteyden kohti Westendiä

Parannustöissä uimarannan varusteita uusitaan - tulevaisuudessa lapset saavat leikkiä uudessa laivan mallisessa kiipeilytelineessä, ja kaiken ikäiset voivat harjoitella punnerrusta tai leuanvetoa kuntoilulaitteissa.

Uimareita varten rakennetaan uudet pukeutumissermit ja suihkut, ja kaikkia rannan käyttäjiä palvelevat uusitut WC:t, jotka tuodaan jatkossa paikalle aina kesäkaudeksi ja poistetaan talveksi. Myös rannan penkkejä ja roskapönttöjä uusitaan.

Kevyen liikenteen yhteydet paranevat, kun rannan parannustöiden yhteydessä rakennetaan uusi osuus Rantaraittia Länsiväylän viereltä kohti Westendiä.

Raitin ja rannan väliin taas rakennetaan oleskeluun tarkoitettu graniittimuuri, jolla voi vaikkapa lukea kirjaa, jos uiminen ei kesäpäivänä houkuta ja hiekka polttaa varpaissa. Lähistölle on suunniteltu myös vierasvenelaituri, mutta sitä ei vielä tässä vaiheessa toteuteta.

Lähimmät uimarannat Westendin uimarantaa perinteisesti käyttäneille ovat kesällä 2016 Toppelundin ranta ja Mellstenin ranta Haukilahdessa.

Lisätietoja: Sari Knuuti, maisema-arkkitehti, Espoon kaupunkitekniikan keskus:
050 5700921, sari.knuuti@espoo.fi