Walkers-bussissa saa piipahtaa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.5.2019 klo 15.10

Espoon keskuksessa ja Leppävaarassa on huhtikuun alusta asti vieraillut muutamana iltana viikossa liikkuva nuorisokahvila, Walkers-bussi. Jokaisena iltana yli 30 nuorta on piipahtanut bussissa kahvilla ja juttelemassa nuorisotyöntekijöiden kanssa.

Walkers-bussi-toiminta on Espoon, Helsingin ja Vantaan alueilla toimiva nuorisotyön työmuoto. Työvälineenä on Aseman Lapset ry:n omistama linja-auto, joka on muutettu liikkuvaksi nuorisokahvilaksi. Walkers-bussin toiminnan ydin on yhteistyö alueen toimijoiden kanssa. Tarkoitus on kohtaamisia mahdollistamalla vahvistaa sekä paikallisten toimijoiden välistä yhteistyötä että toimijoiden ja nuorten kohtaamista. 

Espoossa Walkers-bussi on parkkeerannut huhtikuun alusta lähtien keskiviikko- ja perjantai-iltaisin Espoon keskukseen ja torstai-iltaisin Leppävaaraan. Yhteistyötä, kuten alueelle jalkautumista, on tehty etenkin nuorisopalveluiden nuorisonohjaajien, kirjastojen työntekijöiden ja kauppakeskusten vartijoiden kesken. 

- Toimintaan kuuluu, että lähdemme porukalla tutustumaan alueeseen.  Samalla jututamme tietysti nuoria ja kutsumme heitä kahville, kertoo Mika Rouvinen, Walkers-bussin toimintavastaava.  

Bussin pääasiallinen kohderyhmä on 13 - 17-vuotiaat, mutta pienemmätkin saavat käväistä. Espoossa bussissa on käynyt jonkin verran enemmän poikia kuin tyttöjä. Nuoret tulevat usein kaveriporukalla, mutta välillä joku saattaa piipahtaa itsekseenkin.

- Ollaan törmätty täällä Espoossa m ukaviin  ja fiksuihin tyyppeihin sekä bussissa että jalkautuessa. Piipahtelua ja kahvittelu on ollut paljon, mutta myös hetkiä, jolloin on päästy juttelemaan enemmänkin. Kivoja kohtaamisia ja juttuja kaikki, Mika jatkaa.

- Nuorille terveisiä: Saa tulla juttelee!, huikkaa vielä Anne Toivonen, yksi Walkers-bussin kolmesta kasvattajasta.

Walkers-bussin Mika Ja Anne
Walkers-bussin Mika ja Anne.


Walkers-bussi parkkeeraa Espooseen vielä parin viikon ajan, 24.5. asti.

  • Espoon keskus, Entresen edusta, keskiviikoisin klo 17-21 ja perjantaisin klo 17-23
  • Leppävaara, Sellon Viaporin aukio, torstaisin klo 17-21