Vt 1 Kirkkojärvi: Korotusurakka valmistuu etuajassa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.9.2018 klo 14.24

Liikenneviraston tiedote 06.09 2018

Valtatie 1:n parannushanke Espoon Kirkkojärvellä valmistuu reilusti etuajassa. Ajoväylät molempiin suuntiin avataan normaalille liikenteelle perjantaina 7. syyskuuta. Se on lähes kaksi kuukautta alkuperäisiä suunnitelma aiemmin.

Vt 1:n korotus- ja korjaustyöt Espoon Kirkkojärven kohdalla ovat edenneet suotuisien kesäsäiden ansiosta alkuperäisiä suunnitelmia nopeammin. Keväällä 2017 alkaneet korjaustyöt valmistuvat tällä viikolla ja uudet korotetut ajoväylät avataan liikenteelle perjantaina 7. syyskuuta.

Tuolloin käytössä ovat kaikki ajokaistat molempiin suuntiin. Myös nopeusrajoitus palaa tasolle 100 km/h. Kuluvalla viikolla Kirkkojärven kohdalla on tehty lähinnä asfaltin jyrsintätöitä ja ajokaistojen maalausta.

Päätien osalta työt pyritään saamaan valmiiksi perjantai-aamuun mennessä. Joitain pieniä viimeistelytöitä tehdään vielä tämän jälkeenkin törmäysauton suojissa.

Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Hietaniemen mukaan sutjakkaasti sujuneen urakan taustalla on hyvä työnsuunnittelu ja koko hankkeen kriittisimmäksi vaiheeksi arvioitujen paalutustöiden onnistuminen.

“Paalutustyöt ja valut valmistuivat molemmat ennakoitua nopeammin. Toki myös säät ovat suosineet tienrakentajia”, Hietaniemi kiittelee.

Valtatie 1:n parannushanke Espoon Kirkkojärvellä valmistui reilusti etuajassa.
Kirkkojärvellä päästiin aamulla ajelemaan pitkin uutta asfalttia ja tuttua satasen vauhtia. Jäljellä on vielä pieniä viimeistely- ja jyrsintätöitä, jotka pyritään tekemään ilman liikennehaittoja. Kuva: Kreate

Tarkkuutta tarvitaan edelleen

Pääurakoitsija Kreaten työmaapäällikön Taisto Malisen mukaan korjatulla tieosuudella kannattaa edelleen olla tarkkana ja noudattaa nopeusrajoituksia.

“Päätien vieressä liikkuu lähiviikkoina edelleen työkoneita, jotka kannattaa huomioida. Lisäksi Tuomarila-Kehä II -välillä on käynnissä mittava kaistojen levennystyömaa, jossa on alemmat nopeudet. Se tuo ruuhkia työmatkaliikenteeseen”, Malinen muistuttaa.

Vt 1:n parannushankkeessa tietä on korotettu Kirkkojärven kohdalla noin metrillä. Painunut tie tulvi vielä viime syksyn rankkasateissa, mutta enää tulvavaaraa ei ole.

Korotetun tieosuuden pituus on noin 600 metriä. Käytännössä Kirkkojärven kohdan ajokaistat on rakennettu uudelleen asentamalla tien alle paalulaatat. Samalla on parannettu Lommilan pientaloalueen melusuojausta sekä korjattu Kirkkojärven ja Kasavuoren sillat. Lisäksi vilkkaan valtatien ylitse on rakennettu uusi kevyen liikenteen silta.

Kirkkojärven hankkeesta löytyy tietoa Liikenneviraston verkkosivuilta ja hankkeen Facebook-sivuilta:

Liikennevirasto

Trafikverket

Facebook