Viljapellosta urheilukenttä: Säterinniityn kentän rakennustyöt alkavat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
8.7.2016 klo 13.01

Leppävaarassa vanha viljapelto saa uuden muodon, kun tulevaisuudessa tekonurmella pelataan jalkapalloa ja vieressä pompotellaan katukorista.

Kaupunkitekniikan keskus aloittaa Säterinniityn kentän rakennustyöt Espoon Leppävaarassa. Urakassa vanha viljapelto kunnostetaan uuteen asuun: se muutetaan moderniksi urheilukentäksi, joka palvelee läheistä Ruusutorpan koulua ja alueen asukkaita.

Kaistale niittyä säilyy yhä kentän laidalla, mutta pääosin niitty muutetaan urheilu- ja leikkikentäksi. Paikalle tulevat täysimittainen jalkapallokenttä, juoksusuora ja skeittialue sekä mahdollisuus pelata katukorista ja hypätä pituutta. Talvisin kenttä jäädytetään luonnonjäänä.

Pienempiä lapsia varten kentälle tulee leikkivälineitä: keinu, kiipeilyteline, liukumäki ja ulkokuntoilurata.

Kenttä saa myös uutta kasvillisuutta: tulevaisuudessa siellä kasvavat palsamipihta, punasaarni, metsätammi, kultaherukka, kotipihlaja, koivuangervo sekä erilaisia pajuja.

Itse urheilukentälle asennetaan tekonurmea, ja kentän viereen rakennetaan parkkipaikka, jotta kenttä tavoitettaisiin paremmin. Liikenneturvallisuutta kentän lähellä puolestaan parannetaan rakentamalla kadulle keskisaareke.

Heinäkuussa 2016 käynnistyvä hanke on tarkoitus saada päätökseen toukokuun 2017 lopulla.

Lisää tietoa: teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelu: 09 816 25000