Varhaiskasvatuksen opettajan tai sairaanhoitajan pätevyys koulutetuille maahanmuuttajille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
25.3.2019 klo 15.14

Oletko suorittanut sairaanhoitajan tutkinnon EU- tai ETA-maassa tai onko sinulla ulkomailla suoritettu varhaiskasvatuksen opettajan tutkinto? Täydennä koulutuksesi ja pätevöidy, niin voit työskennellä myös Suomessa varhaiskasvatuksen opettajana tai sairaanhoitajana.

Varhaiskasvatuksen opettajan tutkinnon EU- tai ETA-maassa suorittaneena voit nyt hakea Helsingin yliopiston koulutukseen, jonka jälkeen olet pätevä työskentelemään Suomessa. Koulutus alkaa toukokuussa 2019 ja päättyy viimeistään toukokuussa 2020. Hae 30.4.2019 mennessä ja lue lisää.

Jos olet suorittanut sairaanhoitajan tutkinnon EU- tai ETA-maassa, hae Metropolia ammattikorkeakoulun koulutukseen, jonka suorittamisen jälkeen olet pätevä tekemään sairaanhoitajan töitä Suomessa. Metropolian haku on jatkuva 31.12.2019 saakka.

Varhaiskasvatuksen opettajan ja sairaanhoitaja pätevyyteen Suomessa tähtäävät koulutukset ovat osa Opetushallituksen Osaaminen käyttöön Suomessa -hanketta, jonka tavoitteena on edistää pääkaupunkiseudulla korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien työllistymistä. Pilotissa ovat mukana Helsingin yliopisto, Metropolia ammattikorkeakoulu, Uudenmaan TE-toimisto, Espoo, Helsinki ja Vantaa. Osaaminen käyttöön