Vammaisten ja vanhusten kuljetusten vaatimuksia mietittiin yhdessä asiakkaiden kanssa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.4.2019 klo 15.06

Kulkukeskuksen valmistelu etenee: Kevään toisessa työpajassa 17.4. Espoon valtuustotalolla kehittäjäasiakkaat ideoivat vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetusten hankinnan vaatimusmäärittelyjä sekä kuljettajien perehdytysohjeita. Paikalla oli yli kolmekymmentä kehittäjäasiakasta sekä Länsi-Uudenmaan kuntien vanhus- ja vammaisneuvostojen edustajia.

Asiakkaat pääsivät kokeilemaan erilaisia autotyyppejä tilaisuuden alussa. Paikalla oli testattavana iso ja pieni inva-auto sekä tavallinen henkilöauto. Työpajassa käytiin innokasta keskustelua ja kuljettajien vaatimuksiksi listattiin muun muassa riittävä ammattitaito, eri asiakasryhmien tarpeiden ymmärtäminen ja apuvälineiden tuntemus. Myös kaluston varustelua mietittiin ja erityisesti tärkeäksi nousi kuljetuksen turvallisuus.

Kaikki työpajassa esille tuodut asiakkaiden kokemukset ja arviot huomioidaan kuljetusten hankinnan valmistelussa. Lisäksi kaikilla kuljetuspalvelun asiakkailla on mahdollisuus kertoa näkemyksiään kuljetusten kehittämiseen nettilomakkeella 30.4. asti. Lomake löytyy Kuljetukset 2019 -sivulta.

Kulkukeskuksen oma tunnus otettiin käyttöön

Työpajassa julkaistiin Kulkukeskuksen ilme ja tunnus. Tunnus otetaan käyttöön myös Kulkukeskuksen uusilla nettisivuilla, jotka julkaistaan myöhemmin keväällä. Sivuilta asiakkaat löytävät tietoa palvelun suunnittelun etenemisestä ja käyttöönotosta. Sivuilla on mahdollista tilata myös Kulkukeskuksen uutiskirje.

Kulkukeskukselle on tehty myös oma esittelyvideo. Videolla kerrotaan lyhyesti Kulkukeskuksen tavoitteista ja periaatteista. Video on katsottavissa Kuljetukset 2019 -sivulla.

Valmistelu jatkuu

Kulkukeskuksen valmistelu etenee hyvää vauhtia. Huhtikuun aikana julkaistaan operaattorikilpailutus ja kesän aikana kilpailutetaan kuljetukset. Kehittäjäasiakkaiden kanssa seuraavaksi ovat vuorossa asiakasohjeet, joita työstetään yhdessä toukokuussa. Kehittäjäasiakkaat pääsevät myös testaamaan palvelua syksyllä, ennen varsinaista käyttöönottoa. Loppuvuodesta alkaa asiakkaiden siirtyminen uuden palvelun piiriin. Tavoitteena on, että koko Länsi-Uusimaa on palvelun piirissä vuoden 2020 loppuun mennessä.