Vammaisten asumismuodot Espoossa yhä yksilöllisempiä – tietoa tarjolla vammaisalan asumisen messuilla 15.9.2018

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.9.2018 klo 12.53

Vammaisalan asumisen messut 15.9.2018 tarjoavat espoolaisille vammaisille henkilöille rautaisannoksen tietoa erilaisista asumismuodoista ja palveluista. Vammaisella henkilöllä on oikeus omaan kotiin ja saada sinne tarvitsemansa tuki. Sosiaali- ja terveysministeriön periaatepäätös ja Espoon sosiaalilautakunnan linjaukset painottavat yksilöllisiä asumispalveluja.

Espoo panostaakin vammaisten asumispalveluissa erityisesti tuettuun asumiseen, mikä tarkoittaa, että vammainen henkilö asuu omassa tai vuokra-asunnossa ja saa sinne tarvitsemansa tuen.

Oman asunnon miettiminen tulee usein ajankohtaiseksi nuoren lähestyessä täysi-ikäisyyttä. Eri elämäntilanteissa asumisen tarpeet vaihtelevat, ja joskus on tarkoituksenmukaista vaihtaa toiseen asumismuotoon. Ensimmäiseen omaan asuntoon muuttaessa tai uuteen asumismuotoon siirtyessä asumisvalmennuksessa voidaan käydä läpi ja harjoitella arjen tilanteita ja hyviä käytäntöjä.

Espoolaiset vammaisalan toimijat järjestävät 15.9. yhdessä asumisen messut, joilla selviää muun muassa mitä on tuettu asuminen, millaisia asumisen muotoja espoolaisille vammaisille henkilöille on tarjolla ja millaisessa tilanteessa asumisvalmennuksesta voisi olla hyötyä. Paikalla on Espoon kaupungin vammaispalvelujen asiantuntijoita, muita espoolaisia vammaisalan toimijoita sekä vammaisia henkilöitä kertomassa omista asumisen ratkaisuistaan. Tervetuloa!

”Haluan kiittää Espoon vammaispalveluiden työntekijöitä erinomaisesti toimivista palveluista. Palvelut on saanut tarvittaessa kotiin, ja asiakas on kohdattu aidosti ja inhimillisesti. Vammaispalvelujen asiakkaana olen saanut tarvitsemani palvelut helpottamaan elämäntilannettani. Lämmin kiitos sujuvasta ja asiantuntevasta avustanne!” (Espoon vammaispalvelujen saama asiakaspalaute)

Vammaisalan asumisen messut

Aika: 15.9.2018 klo 10−16

Paikka: Espoon valtuustotalo (Espoonkatu 5)

Messuilla on espoolaisten vammaisalan toimijoiden esittelypöytiä sekä tietoiskuja asumisen kysymyksiä pohtiville vammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen. Tietoiskut toistuvat päivän aikana.

Mukana ovat Aspa Palvelut Oy, Espoon Kehitysvammatuki ry, Espoon vammaisasiamies, Espoon vammaispalvelut, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Riento erikoispyörä, Rinnekoti-säätiö ja Tukena Oy.

Ohjelma:

klo 10.00-10.15 Messujen avaus ja asumisen ohjelma I Vammaispalvelupäällikkö Anu Autio

klo 10.15-10.25 Espoon kehitysvammatuki ry:n tervehdys

klo 11, 13 ja 15 tietoiskut: messutoimijoiden 15 minuutin pituisia tietoiskuja. Tietoiskut järjestetään saman sisältöisinä kolmesti messupäivän aikana. 

Tervetuloa!