Valoinstallaatioiden sarja loistaa Tapiolan kävelykeskustassa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
17.11.2017 klo 11.23


Valolinna Leppävaarassa. Kuva: Jussi Hellsten
 

Tapiolan keskustan valtaa marraskuisena iltana kuvataiteilija Anne Roinisen valoteoskokonaisuus Autot, talot ja pimeä, joka puhuu kaupunkitilan toisenlaisen näkemisen puolesta. Visuaalisen elämyksen pariin kutsuvat valoteokset sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Kokonaisuus sisältää väriä sykkivän asuintalon, Espoon viidennen valolinnan, sen takana olevassa metsikössä pimeyttä kaipailevan polun sekä henkilöautoista muokattuja teoksia Tapiolan Keskustornin läheisyydessä.

Kokonaisuuden tuottaa Espoon kaupunkitapahtumat. Valolinnat toteutetaan osana Valovuosi-projektia, joka on Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden ja kaupunkitekniikan keskuksen yhteishanke. Tapahtumasarja on osa Espoon Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Kuvataiteilija Anne Roininen on aiemmin tänä vuonna jo neljä suurta valoteosta osana Valovuosi -projektia yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Tammikuussa kerrostalon kokoinen valoinstallaatio toteutettiin Suvelassa, helmikuussa Matinkylässä, maaliskuussa Espoonlahdessa, lokakuussa Leppävaarassa ja seuraavaksi marraskuussa Tapiolassa. Roininen tunnetaan parhaiten kerrostaloihin tekemistään valoteoksista, joissa asukkaiden kodit valaistaan eri värein. Näitä somehitiksikin levinneitä teoksia hän on tehnyt eri puolella Suomea vuodesta 2012, niistä viimeisimpänä Leppävaaran valoteos Espoossa.


VALOTEOKSIA TAPIOLASSA / LIGHT ART IN TAPIOLA

Tapiolan keskus
La 18.11.2017 klo 18-20

[Scroll down for English]

Tapiolan keskustan valtaa marraskuisena iltana kuvataiteilija Anne Roinisen valoteoskokonaisuuden Autot, talot ja pimeä, joka puhuu kaupunkitilan toisenlaisen näkemisen puolesta. Se sisältää väriä sykkivän asuintalon, Espoon viidennen valolinnan osoitteessa Kaupinkalliontie 1. Sen takana olevassa metsikössä on pimeyttä kaipaileva polku, jota pitkin voi kulkea katsomaan henkilöautoista muokattuja teoksia Tapiolan tornitalon läheisyydessä.

Tervetuloa valon pariin!

Kokonaisuuden tuottaa Espoon kaupunkitapahtumat

ANNE ROININEN CAR SHOW,
klo 18-20, paikka Tapiolan kävelykeskusta

Metsäpolku, lehmäjuntu, hevonen, peltilehmä, fordismi, tiestö, parkkipaikat, öljy, ympäristö, status, vapaus, Espoo, road movie. 
= Kuusi valoinstallaatiota autoista.


TAPIOLAN VALOTEOS
klo 18-20 paikka Kaupinkalliontien ja Pohjantien liikenneympyrä

Kohtaamisten ja keskusteluiden kautta syntyvä valoteos, jonka lopputulos on aina yllätys. Varmuudella siinä on väriä. Asukkaat päättävät. 
= Kolmesta kerrostalosta koostuva valoinstallaatio.


KAIPAAN (LAADUKASTA) PIMEÄÄ
Kaupinkallio 1 B:n ja C:n takaa lähtevä metsäpolku

Valosaaste estää meitä näkemästä linnunrataa. Pimeys on välttämättömyys ekosysteemille. 
= Polku pimeälle, teksti ja hukkavalokokoelma ympäristössä. 


Valolinnat toteutetaan osana Valovuosi-projektia, joka on Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden ja kaupunkitekniikan keskuksen yhteishanke. Tapahtumasarja on osa Espoon Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Lisää taiteilijasta: www.anneroininen.com

Lisätiedot ja lehdistökuvat: Kulttuurituottaja Laura Läntinen, laura.lantinen@espoo.fi

///

Anne Roininen:
Cars, Houses and Darkness

Kokonaisuus puhuu kaupunkitilan toisenlaisen näkemisen puolesta. 

Se sisältää Espoon viidennen valolinnan osoitteessa Kaupinkalliontie 1. Sen takana olevassa metsikössä on pimeyttä kaipaileva polku, jota pitkin voi kulkea katsomaan teoksia Tapiolan tornitalon läheisyydessä.

ANNE ROININEN CAR SHOW
Forest trail, cattle path, horse, jalopy, fordism, roads, parking lots, oil, nature, status, freedom, Espoo, road movie.

6 light installations made of cars

LIGHT ART INSTALLATION OF TAPIOLA
The light work comes into being through encounters and discussions. The residents make the decisions. The result is always a surprise but there will certainly be colour. 

A light art installation produced in three neighbouring apartment buildings

I MISS (QUALITY) DARKNESS
Light pollution hides Milky Way from us. Darkness is a necessity for the ecosystem.

A path for darkness, text and a collection of spilled light in the environment

More about the artist:
www.anneroininen.com