Uusia tietoja, tarinoita ja valokuvia Talomuseo Glimsin historiasta

  • Jaa Facebookissa
  • TwitterX
16.4.2018 klo 19.44

Kuluvan vuoden alussa Espoon kaupunginmuseo sai suuren ja arvokkaan lahjoituksen, jonka ansiosta Glimsin tilan historia ja entisten asukkaiden elämä avautuvat taas hiukan enemmän. Lahjoitus koostuu kymmenistä valokuvista ja esineistä, jotka ovat kuuluneet tilan omistaneelle Lönnberg-suvulle.

Lahjoitetussa kokonaisuudessa on paljon valokuvia Lönnbergin suvun jäsenistä. Mukana on sekä erittäin tyylikkäitä, studiossa otettuja visiittikorttikuvia että yhden kokonaisen perhealbumin kuvat. Museo sai myös suuren pinon arjen historiaa aidoimmillaan eli eri perheenjäsenille taidokkaasti nimikoituja pellavapyyhkeitä. Museon saamista esineistä käy ilmi, että 1800-luvun loput espoolaiset maanomistajat elivät hyvinkin kaupunkimaisesti ja varakkaasti. Tästä kertovat esimerkiksi Glimsin viimeisen isännän Johan Lönnbergin tyylikäs kävelykeppi ja kirjoitusteline.

Kyseiset esineet pääsee näkemään Talomuseo Glimsissä 25.4. avautuvassa näyttelyssä Toiveiden museo. Näyttelyssä kurkistetaan tänä vuonna 60 vuotta täyttävän museon historiaan ja kutsutaan yleisö mukaan kehittämään Espoon kaupunginmuseosta toiveiden museota!
 

Potrettikuvissa perhe Lönnberg 1800-luvun lopussa.
Potrettikuvissa perhe Lönnberg 1800-luvun lopussa.

Kuvat: C.P. Dyrendahl, Eric Sundström ja Ernst Ovesén