Uudistunut Kannusali satsaa laadukkaaseen musiikkitarjontaan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
5.8.2020 klo 10.00

Syyskaudella tullaan näkemään maailman toiseksi parhaaksi kitaristiksi valittu Erja Lyytinen, Emma Gaalassa palkittu Jesse Markin, harvinainen Ziggy Wild -bändin (EST) Suomen-keikka, legendaarinen Pelle Miljoona Rockers -yhtyeensä kanssa, Aino Venna sekä Seksikäs-Suklaa & Dosdela!

Avajaiset Espoo-päivän viikonloppuna

Espoon keskuksessa sijaitsevan uudistuneen Kannusalin  avajaisia vietetään elokuun lopussa Espoo-päivän viikonloppuna, kun elokuvanystävät pääsevät jälleen pitkän odotuksen jälkeen KannuKinon näytöksiin 29.8. Näytöksiä on keskiviikkoisin ja lauantaisin, ja määrää on lisätty aiemmasta. Ohjelmistorunko koostuu uutuuselokuvista, ja perusohjelman lisäksi esitetään erikoisnäytöksiä ja -sarjoja sekä ilmaisleffoja ja nähdään tekijävieraita.  Espoon keskuksen monikielinen väestö huomioidaan tuomalla ohjelmistoon suomenkielisiä elokuvia englanninkielisin tekstityksin sekä yleisön pyynnöstä lisää lastenelokuvia alkuperäiskielillä.

Kannusalissa on avoimet ovet 28.8., jolloin yleisö pääsee katsomaan Kannusalia ja tutustumaan Kannusalin syyskauden ohjelmistoon. Istumapaikkoja uudessa salissa tulee olemaan yhteensä 220. Katsomo on nouseva, joten näkyvyys on hyvä. Kasattava katsomo mahdollistaa mm. musiikkiklubit, konsertit, gaalaillat ja messut. Tasalattialla voidaan järjestää tilaisuuksia kolmelle sadalle hengelle.


Six String Underground -klubeilla nähdään huippuartisteja

Syyskuussa starttaavat Kannusalin Six String Underground -klubit, joilla tullaan näkemään tunnettuja esiintyjiä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

Klubitarjonnan aloittaa Carlos Santana -yhtyettäkin lämmitellyt virolainen rock-bändi Ziggy Wild 11.9. Ziggy Wildin tuottamassa musiikissa yhdistyvät blues-rockin perinteet sekä tuore ote musiikkiin. Keikalla nähdään myös helsinkiläinen  rock-yhtye Knive, jonka pitkän linjan muusikot ovat vaikuttaneet mm. Private Linessa ja Mummypowderissa.

Kansainvälinen blues-rock-ikoni Erja Lyytinen valtaa Kannusalin lavan 1.10. Aiemmin ”Vuoden parhaaksi blues-kitaristiksi” (European Blues Awards -äänestys 2017) tituleerattu ja ”Maailman parhaat blueskitaristit” -äänestyksessä (Guitar World 2019) sijalle 14 sijoittunut Lyytinen kipusi tänä vuonna myös brittiläisen Total Guitar -aikakauslehden Top 10 Best Players Right Now -äänestyksessä toiselle sijalle! Lyytisen pääsee näkemään läheltä Kannusalin SixString Underground -klubilla.

Toukokuussa 2019 debyyttialbuminsa “Folk” julkaissut Jesse Markin on vuorossa 2.10. Elektron, hiphopin ja indien kohtauspisteessä operoivan artistin ulosanti on suvereenia kuultavaa niin levyltä kuin livenäkin. Complexin ja Clashin kaltaisten arvostettujen brittimedioidenkin hehkuttama artisti palkittiin Emma Gaalassa ”Kriitikoiden valinta” ja ”Vuoden tulokas” -pysteillä. Tiuhaan radiossa soineet hitit ”Jericho” ja ”Treat” sisältävä albumi nappasi tänä keväänä myös arvostetun Teosto-palkinnon.

Legendaarinen Pelle Miljoona tekee Rockers-yhtyeensä kanssa erityisen kaksiosaisen konserttisalikeikan Kannusalissa 9.10. Keikan ensimmäinen puolisko on akustisempi ja väliajan jälkeen luvassa on sähköinen rock-keikka. Rockers-kokoonpanossa kitaraa soittaa Veli-Pekka Oinonen, bassoa Tero Siitonen ja rumpuja hiljattain kolmenkymmenen vuoden Los Angeles -exodukselta takaisin Suomeen saapunut Repa Kauppila.

Syksyn viimeisellä Six String Underground -klubilla nähdään media-alan moniosaaja, käsikirjoittaja, stand-up-koomikko ja näyttelijä Seksikäs-Suklaa sekä Dosdela ja DJ Smokey 20.11. Seksikäs-Suklaan ja VG+:n julkaisema kappale Bandida pysyi viikkotolkulla Spotifyn Suomen Top 50 -listan kärkikahinoissa ja ylsi lopulta platinaan huikealla yli kuudella miljoonalla soittokerrallaan. Uusimpana julkaisuna tanssittaa kesäbiisi Herkku.

Kannusali monipuolisessa käytössä
Elokuvien ja musiikkiklubien lisäksi Kannusalissa tullaan syksyn aikana näkemään myös perhetapahtumia, teatteria ja stand-up-iltoja.

Käy Muumilaaksoon -konsertti viihdyttää perheen pienimpiä 12.9. suomeksi ja ruotsiksi. Emma-palkinnon parhaasta lastenmusiikista 2017 ja 2019 voittanut Robin Hund & Hans glada orkester nähdään 5.12. Sirkustaiteilija Ilona Jäntti ja laulaja-lauluntekijä Aino Venna luovat ainutlaatuisen Yablochkov Candle -esityksen Kannusaliin 5.11., Pientä laittoa -teatteriesitys nähdään 7.11. ja arabialaistaustaista naisista koostuva uusi Haneen Suomi -bändi esittää perinteistä arabialaista musiikkia ja itämaista tanssia 21.11.

Kannusalin syksyn ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.kannusali.fi (ohjelma täydentyy).