Ulkoillaan yhdessä! Vie vanhus ulos -kampanja 11.9.-11.10.2018

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.9.2018 klo 11.00

Espoon kaupunki haastaa kaikki espoolaiset mukaan valtakunnalliseen Vie vanhus ulos -kampanjaan, jossa ulkoillaan yhdessä vanhusten kanssa.

Moni iäkäs jää vaille liikunnan ja ulkoilun iloa, koska ei pysty tai uskalla lähteä yksin ulkoilemaan. Me voimme auttaa tässä läheisiämme.

Vie vanhus ulos -kampanja mahdollistaa ulkoilun iäkkäille, jotka tarvitsevat tukea turvalliseen liikkumiseen ulkona. Ulkoilemaan voi lähteä esimerkiksi oman vanhemman, isovanhemman, iäkkään naapurin tai tuttavan kanssa. Ulkoilun ei tarvitse olla sen kummempaa kuin kävelylenkki lähiympäristössä.

Voit myös tarjoutua hoivakotien asukkaiden ulkoiluavuksi esimerkiksi ystäviesi, yhdistysaktiivien tai työkavereittesi kanssa.

Osallistuminen on helppoa

  • Ulkoile vanhuksen kanssa kampanja-aikana 11.9.-11.10.2018.
  • Jos haluat, voit kirjata ulkoilusi vievanhusulos.fi -sivustolle. Yksityishenkilönä voit kirjata ulkoilut ilman rekisteröitymistä. Voit kirjata ulkoilusi myös Espoon yhteiselle ulkoilutilille, jonka tunnusnimi on ”Espoo liikkuu”

Voit seurata kampanjaa ja jakaa oman ulkoilutarinasi sosiaalisessa mediassa aihetunnuksella #vievanhusulos.

Kampanjan jälkeen voit jatkaa vapaaehtoisena ulkoiluystävänä. Kampanjan aikana Espoossa järjestetään ulkoiluystäväksi iäkkäälle koulutus, josta saa vinkkejä iäkkäiden kanssa ulkoiluun.

Vie vanhus ulos -kampanjalla on Ikäinstituutin järjestämä valtakunnallinen kampanja, joka järjestetään 11.9.-11.10.2018. Kampanja on järjestetty vuodesta 2011 alkaen, ja viime vuonna kampanjaan kirjattiin yli 27 000 ulkoilua ympäri Suomen.  Vievanhusulos.fi