Uintiystävälle maksuton uintietu

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.12.2015 klo 9.48

Vuoden 2016 alusta alkaen uintiystävät pääsevät maksutta uimaan Espoossa. Lisäksi omaishoitajat saavat maksuttoman uinti- ja kuntosaliedun.

Liikunta- ja nuorisolautakunta päätti myöntää uintiedun uintiystävälle. Uintiystävä on kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö, joka vie uimaan espoolaisen 68+ -kortin tai erityisryhmien uimahallikortin omaavan henkilön. Uintiystävä voi olla esimerkiksi lapsi, muu sukulainen tai tuttu. Uintiystävä voi tulla mukaan myös silloin, kun kortinhaltijalla on mukanaan avustajatunnuksen omaava avustaja. Etuus ei koske ohjattua toimintaa uimahallissa eikä kuntosaleja.

Suomessa ikääntyvien ihmisten yksinäisyys ja erilaiset muistisairaudet ovat kasvaneet ja ennusteiden mukaan ne tulevat tulevaisuudessa kasvamaan edelleen. ”Monet ikäihmiset jäävät yksin kotiin, eivätkä uskalla lähteä yksin uimahalleihin. Uintiystävä on henkilölle entuudestaan tuttu ja voi vähentää kynnystä lähteä liikkeelle”, korostaa lautakunnan puheenjohtaja Antti Aarnio.

Omaishoitajille maksuton uinti- ja kuntosalietu

Myös omaishoitajat pääsevät vuoden 2016 alusta alkaen maksutta uimahalleihin ja kuntosaleille Espoossa. Liikuntaetu tukee monipuolisesti omaishoitajien fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista jaksamista. Omaishoitajat ovat hoidettavan omaisia tai muita hoidettavalle läheisiä henkilöitä, jotka saavat Espoon kaupungilta omaishoidontukea. Edun saavat omaishoitajat, joiden hoidettavana on espoolainen. Edun saa esittämällä omaishoidontuen maksusta saatavan palkkalaskelman uinti- tai kuntosalikäyntejä ostettaessa.
 

Liikuntalautakunnan esityslista