Työttömyys kääntyi Espoossa laskuun

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
3.5.2017 klo 8.35

Espoon työllisyystilanne parantui vuoden takaiseen verrattuna, käy ilmi työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoista. Työttömyysaste aleni yhden prosenttiyksikön verran. Työttömien määrä pieneni 8 % pitkäaikaistyöttömien määrän kääntyessä 13 %:n laskuun. Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä putosi 14 %, ja yli 50-vuotiaiden työttömien määrä aleni puolestaan 4,5 %.

Espoon työttömyysaste on 9,4 %, kun se vuosi sitten oli 10,4 %.

”Suunta näyttää ihan oikealta. Yritykset etsivät nyt kasvua, ja usein yhdellä yrityksellä on tarpeita usealle osaajalle kasvun hetkellä”, iloitsee Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Tuula Antola.

Espoon kaupungin työllisyyspalvelut tarjoaa eri elämäntilanteisiin sopivaa tukea työllistymiseen. Verkostomaisella yhteistyöllä luodaan parhaalla tavalla edellytyksiä osaavien henkilöiden työllistymiselle. Esimerkiksi vuosi sitten käynnistynyt yhteistyö Espoon kaupungin Työllisyyskonsertti Sello -hankkeen ja espoolaisten kauppakeskusten kesken on omalta osaltaan vähentänyt työttömien määrää. Kaupan ja palvelujen alalta on löytynyt runsaasti piilotyöpaikkoja, joihin on työllistynyt työttömiä työnhakijoita. Ensimmäisen vuoden aikana työllistyi 65 henkilöä. Kauppakeskus Sellosta alkanut toiminta on laajentunut Isoon Omenaan sekä muihin kauppakeskuksiin ja niiden ympäristöön Espoossa.

Espoon uudistuvat kauppakeskukset tarjoavat lähivuosien aikana muutenkin merkittävän määrän uusia työpaikkoja.

”Laajentuvien kauppakeskusten uudet liikkeet ja monipuolistuvat palvelut tuovat kaivattua piristystä taloudelliseen tilanteeseen. Uusia työpaikkoja tarvitaan. Isoon Omenaan, Ainoaan ja Lippulaivaan tulevat uudet liikkeet ja palvelut työllistävät reilu tuhat henkilöä, kun kauppakeskusten laajennusosiot ovat valmiit ja kaikki liikkeet toiminnassa”, Antola toteaa.

Korkeasti koulutettujen työttömyyden taltuttamiseksi Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungit ovat startanneet Korko – korkeaa osaamista yrityksiin -hankkeen. Tavoitteena on rakentaa yritystarpeista lähtevät palvelu, jonka avulla yritykset löytävät laadukkaasti ja vaivattomasti korkeasti koulutettuja osaajia.

Tilannekatsaus maaliskuun 2017 työttömyystilanteeseen:

  • Espoon työttömyysaste aleni vuoden takaisesta yhden prosenttiyksikön
  • Työttömien määrä Espoossa pieneni 8 %
  • Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä putosi 14 %
  • Yli 50-vuotiaiden työttömien määrä aleni 4,5 %
  • Pitkäaikaistyöttömien määrä kääntyi 13 %:n laskuun
  • Espoossa maaliskuun lopussa avoinna olevien työpaikkojen määrä kasvoi 13 % ja Helsingissä 5 %. Vantaalla avoimia paikkoja oli tarjolla 3 % edellisvuotta enemmän. Koko maan tasolla kasvua kertyi 19 %.
  • Työpaikkoja oli tarjolla paljon myyntityössä, rakennusalalla, ravintola- ja suurtalouskeittiöissä, tarjoilualalla, siivous- ja vartiointityössä, lähihoitajille, systeemityön erityisasiantuntijoille sekä raskaiden ajoneuvojen kuljettajille.