Ei kun yrittämään!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
26.4.2016 klo 12.52

Kieliä opiskellut ranskalainen Biamel Kets tuli 11 vuotta sitten Suomeen vaihto-opiskelijaksi ja päätti puolen vuoden vaihdon jälkeen jäädä tänne. Siitä asti hän on haaveillut oman yrityksen perustamisesta ja nyt unelmasta on vihdoin tullut totta Biamelin perustettua Kebi Language Expertisen.

Yritysideaa pohtiessaan Biamel mietti tarkoin omia vahvuuksiaan ja lopulta totesi, ettei kaikkea tarvitse keksiä alusta asti itse ja luoda täysin uutta yritysideaa. Yrityksen rekisteröinnin jälkeen selvitettävää oli paljon vielä niin turvallisuusasioissa, markkinoinnissa kuin valmistelussa ylipäätään.

”Asiat olivat melko haastavia selvittää, koska suomi ei ole äidinkieleni. Halusin silti hoitaa kaiken suomeksi”, toteaa sinnikäs yrittäjä.

Muille yrittäjyyttä miettiville Biamelilla on vinkki: käyttäkää YritysEspoon yritysneuvonnan palveluja.

”Kerro heille oma yritysideasi ja selvitä asioita heidän kanssaan. Juttele myös muiden yrittäjien kanssa. YritysEspoon kautta olen saanut kontakteja tilitoimistoon ja logoja suunnittelevaan tahoon sekä apua lomakkeiden täyttämisessä. Heiltä saamastani palautteesta ja kannustuksesta on ollut suuri apu. He näyttivät vihreää valoa yritysidealleni.”

Ranskan kursseja ja kielikylpyä

Kebi Language Expertise tarjoaa ranskan kielikursseja, valmennusta, ruokakursseja ranskan kielellä, tulkkausta ja käännöspalvelua. Myös lapsille on tarjolla toimintaa, kun ensimmäinen ranskan kielikylpykesäleiri starttaa kesällä. Tulevaisuudessa siintää haave ranskan kielen kielikerhon vetämisestä.

”Olen opettanut Espoon työväenopistossa ranskaa ja pitänyt siellä ruokakursseja. Minulla on siellä todella mukavia opiskelijoita, joiden opettamista haluan jatkaa, vaikka olenkin perustanut oman toiminimen.”

Kielikurssien lisäksi Biamel toimii kulttuuritulkkina erilaisten bisneskulttuurien yhteentörmäyksissä.

”Teen yhteistyötä ranskalaisten pienyritysten kanssa, jotka haluavat markkinoida ulkomailla ja tarjoan heille tietämystäni esimerkiksi suomalaisen ja ranskalaisen kulttuurin eroista. Apua saavat myös ne tahot, jotka haluavat tavoittaa ranskalaisia yrityksiä.”

Tulevaisuudelle Biamelilla on yrityksensä osalta toive:

”Toivon, että yritykseni menestyisi ja että asiakkaani olisivat enemmän kuin tyytyväisiä palveluihini.”

www.facebook.com/Kebi-Language-Expertise
www.kebilanguageexpertise.fi

Minustako yrittäjä?

Jotta oman yrityksensä saa pystyyn, pitää huomioida monia seikkoja, mutta yrityksen perustamista pohtivan ei tarvitse pähkäillä kysymystensä kanssa yksin. YritysEspoo tarjoaa ilmaista yritysneuvontaa niin aloitteleville yrittäjille kuin jo toimiville yrityksille. 

”Järjestämme kerran kuussa Yrittäjyys vaihtoehtona -yritysinfon, missä käydään läpi yleisluontoisia asioita yrityksen perustamisesta. Englanniksi ja venäjäksi infoja pidetään neljä kertaa vuodessa”, valottaa YritysEspoossa neuvontaa antava Irene Matinpalo.

Yritysneuvontaa saa infojen lisäksi myös henkilökohtaisesti. Ennen neuvojalle menemistä kannattaa olla mietittynä vähintään bisnesidea: mitä myyn, kenelle myyn ja millä hinnalla. Hyvin paljon tietoa löytyy myös YritysEspoon verkkosivuilta, kuten valmiita oppaita vaikkapa kahvilan, ravintolan tai verkkokaupan perustamisesta. Osa pärjää oppaita lukemalla ja verkosta tietoa etsien, osa haluaa tavata yritysneuvojaa useammankin kerran.  

”Neuvonnassa käydään läpi toimialasta riippuen mahdolliset tarvittavat luvat ja ilmoitusten teko, rahoituksen järjestäminen, sopiva yritysmuoto, rekisteröintiprosessi sekä sosiaaliturvaan ja eläkkeeseen liittyviä asioita. Pitää tehdä itselleen selväksi, mitä yrittäjänä oleminen tarkoittaa ja mitä merkitsee työnantajaksi ryhtyminen, jos tarkoitus on palkata työntekijöitä.” 

Yrittäjyyteen on hyvä valmistautua huolellisesti, vaikka yrityksen perustaminen ja rekisteröintiprosessi yleensä soljuvatkin jouhevasti eteenpäin. Verotukseen ja yrittäjän sosiaaliturvaan sekä eläkkeeseen liittyvät asiat ovat usein kimuranteimpia ja vaativat eniten perehtymistä. 

YritysEspoon asiakkaina käy sekä kantasuomalaisia että maahanmuuttajataustaisia yrityksen perustajia.  

”Maahanmuuttajataustaisille tuleville yrittäjille korostan, että jos yritys toimii vain Suomessa, on markkina melko pieni. Suomen kielen osaamistakaan ei voi vähätellä – kieli pitää olla hallussa erityisesti palvelualan yritystä perustettaessa.” 

Vaikka yrittäjien joukko onkin varsin heterogeeninen, eikä heitä voi ahtaa samaan muottiin, on Irene huomannut maahanmuuttaja-asiakkaissaan yhden yhtenäisen piirteen. 

”He todella arvostavat meiltä saamaansa palvelua.”

www.yritysespoo.fi