Make with Espoo -tuoteperhe julkaistiin kehittäjien tueksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.6.2018 klo 11.54

Espoon kaupunki on laatinut kaikista 6Aika-kärkihankkeissa syntyneistä töistään julkaisut Make with Espoo -tuoteperheeseen. Ne on tarkoitettu työkaluiksi kuntapalvelujen ja kaupunkiyhteisöjen kehittäjille, yrityksille, tutkimuslaitoksille, korkeakouluille, yhteisöille ja palvelukehityksestä kiinnostuneille kuntalaisille.

Julkaisut ovat vapaasti hyödynnettävissä ja jalostettavissa edelleen. Tekstejä saa kopioida ja julkaista, kunhan mainitsee lähteen.

Tuoteperheeseen kuuluu kolmen tason julkaisuja: teoreettisia viitekehyksiä, malleja tarjoavia käsikirjoja ja konkreettisia Espoon toteutuksia esitteleviä sovellusesimerkkejä.

Kaikki julkaisut ovat sähköisesti selattavissa Espoon kaupungin Issuu.com-tililtä. Paria tuoreinta lukuun ottamatta tuoteperhe on koottu myös Espoo.fi-sivuille, josta ne voi halutessaan ladata omalle koneelle ja tulostaa.

Päivi Sutinen puhuu Make with Espoo -tilaisuudessa, taustalla dia tuoteperheen julkaisuista
Palvelukehitysjohtaja Päivi Sutinen julkisti Make with Espoo -tuoteperheen Espoon 6Aika-kärkihankkeiden päätösseminaarissa Hanasaaressa 13.6.2018.

Piirrosvideo avaa ekosysteemien voimaa

Espoo palkittiin vastikään älykkyydestään ”Intelligent Community of the Year 2018” -tittelillä.

Kunnia tästä kuuluu kaikille espoolaisille, koska palkinnon taustalla on paljon arkista työtä espoolaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Kuten kunnan palvelujen tuottamista ja kehittämistä, kestävän tulevaisuuden rakentamista, arjen sujuvuutta ja kaupungin elinvoimaa tukevaa aherrusta, jota tehdään kaupungin joka toimialalla ja yksikössä – sekä kaupunkiorganisaation ulkopuolella, laajan osaajaverkostomme Espoo Innovation Gardenin lehvien havinassa. Myös kunnan asukkaiden ottaminen mukaan palvelujensa kehittämiseen on keskeinen osa Make with Espoo -ajattelua.

Osana 6Ajan Avoin osallisuus ja asiakkuus -kärkihankkeen espoolaista toteutusta syntynyt piirrosvideo ”The Frictionless City” havainnollistaa, miten innovaatioekosysteemi toimii: mikään toimija ei voi luoda innovaatioita yksin, vaan kehittäminen tapahtuu itseohjautuvissa verkostoissa, ekosysteemeissä. Kaupunkiorganisaatio on aktiivinen ekosysteemien jäsen ja tilaisuuden tullen kehittämisen mahdollistaja.


Voit valita videoon suomen- tai englanninkielisen tekstityksen kohdasta "Asetukset" (hammasrattaan kuva).

Mikä 6Aika?

Suomen kuuden suurimman kaupungin (Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku) yhteinen 6Aika-strategia kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita. Tavoitteena on synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja. Työtä tehdään rakennerahastojen sekä työ- ja elinkeinoministeriön rahoituksella vuoden 2020 loppuun asti.

Viime vuodet suurin osa 6Aika-työstä on rakennettu kolmen kärkihankkeen alle: Avoin data ja rajapinnat, Avoin osallisuus ja asiakkuus sekä Avoimet innovaatioalustat. Nyt näistä kaksi on juuri päättynyt ja viimeinen päättymäisillään.

Espoossa kolmen kärkihankkeen välinen yhteistyö on ollut tiivistä, mikä heijastuu myös julkaisujen sisältöihin. Esimerkiksi Ison Omenan palvelutoria on kehitetty sekä Avoimet innovaatioalustat- että Avoin osallisuus ja asiakkuus -hankkeissa.

6Aika-strategian työn jatkuu kymmenissä pilottihankkeissa.

Kolme logoa: 6Aika, Euroopan aluekehitysrahasto ja Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020