Liiteri, työvälineiden vuokrauskokeilu myös Otaniemeen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.9.2016 klo 10.48

Liiteri on arkea helpottavien uusien palveluiden kokeilupilotti, joka starttaa syksyllä Helsingissä ja myöhemmin Espoossa. Kiertotalouspalveluita kuluttajille tarjoava kokeilu on ensin virtualisoitu rautakauppa, jossa kodin töissä tarvittavia työvälineitä voi vuokrata netistä ja noutaa ympärivuorokautisesti käytössä olevasta Liiteri-kontista.

Ensimmäinen Liiteri-kontti avaa ovensa syyskuun lopulla Helsingin Teurastamon pihalla. Ensi vuoden puolella Liiteri-kontti löytyy myös Espoon Otaniemen metroaseman läheisyydestä.
 
Kokeilussa selvitetään yhdessä alueiden asukkaiden kanssa, miten maailmalla vahvat kierto- ja jakamistalouden trendit kiinnostavat suomalaisia ja minkälaisilla vuokraamisen, yhteiskäytön ja jakamisen palveluille olisi tarvetta.
 
Kokeilun alkaessa pääkaupunkiseudun asukkaat voivat vuokrata akkukäyttöisiä sähkötyökaluja sekä puhdistus- ja siivouslaitteita liiteri.net -verkkopalvelusta. Ne voi noutaa ja palauttaa minä vuorokauden aikana tahansa Liiteri-palvelupisteestä. Vaihtoehtoisesti tarjolla on myös kotiinkuljetus ja nouto. Alueiden asukkaat pääsevät vaikuttamaan Liiterin palveluvalikoimaan.

Liiteri-palvelussa kokeillaan, miten kierto- ja jakamistalouden toimintamallit kiinnostavat päälkaupunkiseudulla. 

 
Kiertotalous-Liiterin toteuttaa IT-startup CoReorient yhteistyössä VTT:n, SYKE:n ja Helsingin yliopiston Tekes-rahoitteisen AARREtutkimusprojektin kanssa kumppaninaan K-rauta. Uusien kuluttajapalveluiden kiinnostavuutta tutkivassa pilotissa ovat mukana myös Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, Teknologiateollisuus, SER-kierrätys, Espoon kaupunki sekä Purjebägit, Kierrätysverkko, Metrosuutarit.fi, Pyörähuoltoovelle.fi ja Kauppahalli24.fi.
 
Palvelun käytettävyyttä kehitetään ja kiertotalouden liiketoimintamalleja testataan ja tutkitaan yhdessä helsinkiläisten ja espoolaisten kanssa. Palvelulla halutaan helpottaa kaupunkilaisten arkea ja selvittää minkälaiset palvelut olisivat helppokäyttöisiä myös autottomille kaupunkilaisille.
 
LISÄTIETOJA:
Harri Paloheimo, toimitusjohtaja, CoReorient Oy, 050 483 6388, harri.paloheimo@coreorient.com
Virpi Viinikainen, ketjujohtaja, K-rauta-ketju, 050 527 2881, virpi.viinikainen@kesko.fi
 
Kiertotalous-Liiteriä voi seurata Facebookissa ja Twitterissä aihetunnisteella #liiteri
Verkkosivulla: liiteri.net
Facebook-sivuilla: facebook.com/liiteri.net
Twitterissä: twitter.com/Liiterinet

Liiterin Helsingin Teurastamon avajaiset 28.9.2016: https://www.facebook.com/events/251479771915106/