Taidepajat herättelivät Roosaliinan päiväkodin työntekijöiden mielikuvitusta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
12.11.2020 klo 11.41

Leppävaarassa sijaitsevassa Roosaliinan päiväkodissa on kuluvan vuoden aikana kiinnitetty erityistä huomiota työhyvinvointiin ja muun muassa ammatillisen vuorovaikutuksen kehittämiseen.

”Arjen vuorovaikutuksen parantamisessa olemme käyttäneet apuna muun muassa Topaasia-työyhteisöpeliä. Sen avulla tiimeissä on helpompaa keskustella erilaisista pienistä ja isoista haasteista sekä sopia yhteisistä toimintatavoista. Henkilöstön yhteisissä taidepajoissa lähestyimme samoja asioita uudesta näkökulmasta luovan tekemisen kautta”, varhaiskasvatusyksikön johtaja Tuula Rantala kertoo.

Luovaa heittäytymistä

Espoossa on noin vuoden ajan kokeiltu, miten erilaiset taiteelliset menetelmät tukevat sekä työyhteisöjä että yksittäisiä työntekijöitä erilaisissa arjen tilanteissa ja kehittämisessä. Roosaliinan päiväkodin työntekijät koostivat kolmessa koronan takia osittain etänä pidetyssä ja Tuomas Tirkkosen sekä Anne Korhosen ohjaamassa työpajassa muun muassa yhteisen kollaasin sekatekniikalla. Luovan tekemisen lomassa työkaveritkin tulivat tutummiksi.

”Taiteellisten menetelmien hyödyntäminen herätteli meidän mielikuvitustamme ja tunteitamme. Työpajoissa opimme tuntemaan toisiamme myös työminän ulkopuolelta, mikä oli tavoitteenakin”, Tuula miettii.

Työkaverit tutummiksi

Myös varhaiskasvatuksen opettajien Rebekka Halmeen ja Jaana Vildenin mielestä muun muassa valokuvien ja muiden luovien keinojen kautta saavutettiin työyhteisön tavoitteita hyvin.

”Jo luova tekeminen itsessään on inspiroivaa. Parasta oli havaita, miten eri tavoin työkaverit näkevät ja kokevat asioita. Kun meille annettiin tehtäväksi esimerkiksi nimetä kirkas valo työskentelytilastamme, toinen valitsi lampun, toinen työkaverit, joku huomasi pihalla jotain korjattavaa, Rebekka tuumii.

”Oli hauskaa viettää aikaa yhdessä rennosti ja työskennellä yli ryhmärajojen muidenkin kuin lähimpien työkavereiden kanssa”, Rebekka lisää.

Myös Jaanan mielestä toisten näkemysten kuuleminen ja yhdessä tekeminen oli antoisaa.

”Meillä on aina kiinnitetty huomiota yhteistyöhön ja työhyvinvointiin. Näitä asioita on mietitty jo tilasuunnittelussa. Työskentelemme kahdessa kerroksessa, mutta alakerrassa oleva ainoa taukotila kokoaa normioloissa väen päivittäin yhteen”, Jaana kertoo esimerkin.

Sudokuja ja kukkakeskiviikkoja

Roosaliinan aktiivinen hupitiimi keksii erilaisia tapoja ilahduttaa työkavereita ja lapsiakin. Taukotilasta löytyy muun muassa sudokuja ja hierontatuoli. Välillä koko päiväkodin väki pukeutuu teeman mukaisesti raitapaitaperjantaina tai kukkakeskiviikkona.

”Olemme pohtineet myös, miten työkavereiden monipuolisia vapaa-ajan taitoja voisi jakaa ammatillisen osaamisen lisäksi. Kunhan korona hellittää voisimme opettaa toisiamme muun muassa virkkaamaan ja leipomaan”, Rebekka kertoo.

Espoon kaupungin Taiteelliset menetelmät henkilöstön kehittämisessä -projektin tavoitteena on lisätä innovatiivisuutta, parantaa hyvinvointia ja kasvattaa arvostavaa vuorovaikutusta. Kokeiluissa menetelminä käytetään esimerkiksi draamaa, voimaannuttavaa valokuvausta tai maalausta ja ohjaajina toimivat ammattitaiteilijat.


Tuula Rantala, Rebekka Halme ja Jaana Vilden taidepajoissa yhdessä työstetyn kuvakollaasin edessä.

Roosaliinan päiväkodin taidepajassa varhaiskasvatusyksikön johtaja Tuula Rantala (kuvassa keskellä) sekä varhaiskasvatuksen opettajat Rebekka Halme (kuvassa vas.) ja Jaana Vilden (kuvassa oik.) koostivat yhdessä muiden työkavereiden kanssa kollaasin. Teosta on tarkoitus jatkaa yhdessä lasten kanssa.

Muita aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Taidepajat hitsasivat yhteen opiskeluhuollon johtoryhmää

Luovaa työtä virastossa