TASSU-palkinto neuvolan monimuotoisuusryhmälle sekä erityisen tuen oppilaiden TET-jaksolle

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
17.5.2021 klo 10.43

Espoon äitiys- ja lastenneuvolan monimuotoisuusryhmä NeMo on voittanut Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan myöntämän TASSU-palkinnon kaupungin työyhteisöjen sarjassa. Espoon kaupungin asukkaiden ehdottaman TASSU-palkinnon saivat Shell Helmisimpukka Vallikallio ja K-Market Kilo, jotka ovat ottaneet vaativan erityisen tuen oppilaita TET-jaksoille.

Kaupungin työyhteisöjen TASSU-palkinnon voittanut äitiys- ja lastenneuvolatoiminnan monimuotoisuusryhmä NeMo kehittää neuvolapalveluita vastaamaan monimuotoisen asiakaskunnan tarpeita. Ryhmässä jaetaan monikulttuurisuuteen liittyvää tietoa ja osaamista, mikä lisää palveluiden yhdenvertaisuutta. TASSU-palkinnon valitsijaraati kiitteli erityisesti sitä, että ennakkoluuloja vähennetään ja työtapoja kehitetään osana perustyötä. Terveydenhoitajat kohtaavat päivittäin asiakkaitaan äitiys- ja lastenneuvoloissa. Kaupungin palveluissa tarvitaan taitoa kohdata monenlaisia asiakkaita ihmisarvoa kunnioittaen.

Myös kuntalaiset saivat ehdottaa palkittavaksi yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa lisääviä tekoja. Asukkaiden ehdottaman tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusteon voitti Shell Helmisimpukka Vallikallio ja K-Market Kilo, jotka ovat ottaneet vaativan erityisen tuen oppilaita Työelämään tutustumis- eli TET-jaksoille. Shell Helmisimpukka Vallikallio ja K-Market Kilo ovat tarjonneet oppilaille soveltuvia ja motivoivia töitä. Myös työaikaa on tarvittaessa suhteutettu yksilöllisesti tuen ja jaksamisen mukaan. Valitsijaraati totesi, että toiminta kertoo monenlaisuuden ja ihmisoikeuksien arvostamisesta konkreettisesti.

TASSU-palkinto myönnetään konkreettiselle tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusteolle

TASSU-kilpailussa on kaksi sarjaa. Espoon kaupungin työyhteisöt voivat osallistua kilpailuun joko omalla tai yhteistyökumppanin tasa-arvo- tai yhdenvertaisuusteolla. Myös espoolaiset asukkaat voivat antaa ilmi yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa lisääviä tekoja. Yhteensä kilpailuun jätettiin kahdeksan hakemusta.

Kaupungin työyhteisöjen TASSU-palkinnon ovat aikaisemmin voittaneet muun muassa monikielinen koronapandemian puhelinneuvonta, Espoon kaupunginkirjaston ja Riilahden kehitysvammaisille aikuisille työ- ja päivätoimintaa tarjoavan toimintakeskuksen yhteinen hanke kehitysvammaisten työllistämisen tukemiseksi sekä Espoon nuorisopalvelujen vihapuheen vastainen projekti

Aikaisempina vuosina asukkaiden ehdottamalla TASSU-palkinnolla on palkittu muun muassa nuorille suunnattu  Haaveleiri sekä Niceheartsin Naapuriäidit-konsepti.

TASSU on Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan järjestämä kilpailu, joka järjestettiin kuudetta kertaa. Kilpailun tavoitteena on nostaa näkyviin konkreettisia espoolaisia tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta lisääviä tekoja, levittää niitä hyvinä käytäntöinä sekä nostaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusteemaa esille. Palkinnon suojelijana toimii kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

TASSU-palkinnolla palkittu Espoon kaupungin työyhteisö ja kuntalaisten ilmiantaman tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusteon voittaja saavat molemmat tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kehittämistyöhön 1000 euroa.

Espoon yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma Reilu meininki työssä ja elämän muilla alueilla 2017-2020 edellyttää, että yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon tavoitteet juurtuvat Espoon kaupungissa käytäntöön. Myös Espoo-tarinassa on sitouduttu vahvasti näiden arvojen edistämiseen positiivisen ihmiskäsityksen ja arvostavan vuorovaikutuksen linjauksilla.