Museo-opas nauttii töiden lomassa lammashaliterapiaa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.7.2020 klo 7.00

Kuntalaisella töissä

Talomuseo Glimsin ja Saaristomuseo Pentalan museo-opas Ninni Finnberg kertoo työstään: 

Päiväni Saaristomuseossa alkaa venematkalla Suvisaaristosta Pentalaan. Siellä työhöni kuuluu asiakaspalvelua, työpajojen ja työnäy­töksien esivalmistelua ja vetämistä, uusien opastusten ja palvelujen suun­nittelua ja toteuttamista, tapahtumien tuottamista, lampaiden ruokintaa ja hoitoa, kasvimaiden kastelua, kasvatus­laarien suojaamista peuroilta, kassa­työskentelyä, tuotteiden lisäämistä museokauppaan, tapahtumien syöttöä museoiden tietokantaan, Instagram-­postauksia, yleisen viihtyvyyden var­mistamista ja paljon muuta. Työskentelen Espoon kaupunginmuseossa Seuren kautta.

Jaksan tehdä tätä työtä, koska tykkään ihmisistä. On erityisen palkit­sevaa, kun lapsi käy museossa ensin päiväkotiryhmänsä kanssa ja seuraa­van kerran vanhempiensa kanssa ja toimii heille oppaana. 

Minusta parasta työssä on työka­verit. Työkaverini ovat kannustavia ja taitavia, ja meillä on yhteinen huumori. Arvostan myös esteettisyyttä, joten olen viihtynyt hyvin Pentalassa ja Glimsissä. Olen eläinrakas ja kiinnos­tunut puutarhasta, joten tällainen työ, johon kuuluu välillä lammashalitera­piaa ja lapiotyöskentelyä, sopii minulle erittäin hyvin.

Vaativinta työssä on kesän ruuhka-­ajat. Voin opastaa 3–4 tuntia putkeen ja jatkuvasti pitää olla valmis vastaamaan kaikkiin asiakkaiden kysymyksiin, avata tukkoon mennyt viemäri tai valmistella seuraavan päivän työtehtäviä. Sellaisina päivinä menen töiden jälkeen koiran kanssa kahdestaan metsään, enkä kaipaa enempää sosiaalisia kontakteja.

Tänä vuonna tulee täyteen 20 vuotta siitä, kun minä ja työkaverini aloitimme työt Espoon kaupungin­museolla, joten syksyllä juhlitaan!  

Ninni Finnberg_kuvitus

Teksti: Jonna Pennanen
Kuva: Roope Permanto

Juttu julkaistu Espoon kaupungin henkilöstölehti Wieterissä 2/2020.