Kaupungin kesäduunissa puuhommia ja temppuratoja

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.6.2019 klo 9.55

Espoon kaupunki työllistää tänä kesänä yli 800 kesätyöntekijää. Kaksi heistä, Annika Uusitalo (19) ja Kasper Marstio (18), ovat työskennelleet Kuninkaantien palvelukeskuksessa kesäkuun.

Espoon vammaispalveluiden päivätoiminnan puolella työskentelevä Annika muun muassa askartelee ja ulkoilee asiakkaiden kanssa, sekä ohjaa heitä rakentamallaan temppuradalla ulkona.

– Tänään aamupäivällä meillä oli karaokea, ja välillä pelaamme esimerkiksi jalkapalloa, Annika kertoo.

Kasper puolestaan on aamupäivällä ohjannut työtoiminnassa puiden pilkkomista ja sahaamista.

– Kesätyö kaupungilla on ylittänyt odotukset. Työ on monipuolista, mukavaa ja oma-aloitteista. Käymme asiakkaiden kanssa esimerkiksi siivoamassa ja punttisalilla, tai autan heitä erilaisten käsitöiden tekemisessä. Koko ajan on jotain mielekästä tekemistä, Kasper valottaa työtehtäviään.

Kivat työkaverit ja asiakkaat

Molemmat ovat viihtyneet kesätöissä mainiosti.

– Työkaverit ja asiakkaat ovat todella kivoja. Työilmapiiri on hyvä, Annika toteaa.

– Kyllä siinä itsellekin tulee hyvä mieli, kun asiakas tulee vastaan ja tuumii, että onpa hieno päivä. Eipä siinä voi itsekään muuta todeta kuin, että niinpä on!, Kasper kertoo hymyillen.

Plussaa on myös, että työpäivien aikana pääsee usein ulkoilemaan asiakkaiden kanssa.

Tämän kevään abi Annika tähtää luokanopettajaksi.

– Uskon, että kesätyökokemuksesta vammaispalveluissa on hyötyä myös tulevassa ammatissa. Työskentely päiväkeskuksessa on ollut myönteisesti silmiä avaava kokemus, hän miettii.

Espoon kaupungilla oli haettavana noin 800 kesätyöpaikkaa ja hakemuksia tuli yhteensä noin 8000. Tulevia kesätyöntekijöitä Annika ja Kasper kannustavat hakemaan avoimin ja positiivisin mielin töitä, jotka oikeasti kiinnostavat.

– Töissä pärjää avoimella, reippaalla, rohkealla ja oma-aloitteisella asenteella, nuoret aikuiset toteavat.

Nuorisopalvelut kiinnosti kesätyöpaikkana

Eniten Espoon kaupungin kesätyön hakijoita kiinnosti nuorisopalvelujen kesätyöntekijän tehtävä. Seuraavaksi eniten kiinnosti työ kirjastossa, varhaiskasvatuksessa, vihertuotannossa ja vanhusten hoidon avustavissa tehtävissä. Kesätyöntekijäksi muun muassa kirjastoon haki 613 nuorta ja suomenkieliseen varhaiskasvatukseen 535 nuorta.

Lukumääräisesti eniten työtehtäviä oli tarjolla vanhusten hoivatyössä (207), liikunta- ja nuorisotyössä (133) ja varhaiskasvatuksessa (50). Kesätyöntekijöitä työskentelee lisäksi muun muassa kaupunkisuunnittelussa, rakennusvalvonnassa, ympäristökeskuksessa, kiinteistönhoidossa, taloushallinnossa ja kaupunkimittauksessa.

Keskimäärin kesätyöläisen pesti kestää kuukauden. Kaupungin kesätyöhaku on päättynyt tältä kesältä.

Kuvassa Annika Uusitalo ja Kasper MarstioAnnika Uusitalo ja Kasper Marstio hakivat kesätöihin Espoon kaupungin vammaispalveluiden palvelukeskukseen, koska työ vaikutti monipuoliselta ja vähän erilaiselta.