Espoossa laajennettiin anonyymiä rekrytointia

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
25.11.2020 klo 12.44

Anonyymi rekrytointi tarkoittaa, että työpaikkaa hakevan nimi, sukupuoli, ikä, osoite tai äidinkieli eivät käy ilmi työnhakuvaiheessa. Anonyymin rekrytoinnin lähtökohtana on lisätä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta työnhakuvaiheessa.

”Anonyymissä rekrytoinnissa tiedossa on vain hakijan ilmoittama osaaminen ja työkokemus. Työhaastatteluun kutsuttavat valitaan vain näiden tietojen perusteella. Yleisesti anonyymillä rekrytoinnilla halutaan madaltaa yhdenvertaisesti kaikkien hakijoiden kynnystä päästä työhaastatteluun sekä helpottaa hakijoiden objektiivista arviointia. Espoossa kaikki rekrytoivat esimiehet voivat kokeilla syksyn ajan anonyymiä rekrytointia”, rekrytointipäällikkö Noora Lindberg kertoo.

Anonyymissä rekrytoinnissa myös lisätietojen antajana toimii tulevan esimiehen sijaan toinen henkilö, esimerkiksi tuleva työkaveri.

”Vasta sen jälkeen, kun hakijoiden joukosta on valittu haastatteluun kutsuttavat, järjestelmästä poistetaan anonyymisyys. Näin saamme muun muassa puhelinnumerot näkyviin haastattelukutsuja varten,” Lindberg jatkaa.

Laajempi pilotointi alkoi syyskuun puolessa välissä, jolloin otettiin kokeiluun Kuntarekryn tekninen tuki anonyymissä rekrytoinnissa. Tähän mennessä 35 haussa on käytetty anonyymiä rekrytointia. Pilotti jatkuu vuoden loppuun saakka, ja sen jälkeen kokemusten perusteella päätetään jatkosta. Kaupunginvaltuusto on tehnyt anonyymistä rekrytoinnista valtuustoaloitteen.

Espoossa kaikissa rekrytoinneissa painotetaan osaamista, pätevyyttä ja soveltuvuutta tehtävään. Anonyymin rekrytoinnin tavoitteena on lisätä monimuotoisuutta kaupunkiorganisaatiossa, auttaa esimiehiä objektiivisessa arvioinnissa sekä lisätä yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Espoossa on lisäksi ollut käytössä jo vuosia maahanmuuttajien rekrytointimalli, jolla on tuettu maahanmuuttajataustaisten henkilöiden työnsaantia.