Terveydenhoitaja kouluterveydenhoidossa

Tervetuloa tekemään työtä espoolaisten lasten ja nuorten kanssa! Kouluterveydenhoitajana saat suunnitella ja organisoida työsi itsenäisesti tukiverkoston kannattelemana. Työnohjaus ja opintopiirit kuuluvat kiinteänä osana toimenkuvaasi ja saat olla mukana kehittämässä espoolaista kouluterveydenhuoltoa.

Kouluterveydenhoitaja Sofia Henriksson, Lagstadin koulu:

Valokuvassa kouluterveydenhoitaja Sofia Henriksson."Ympärilläni on ihmisiä, jotka välittävät. Oloni on ollut alusta asti tervetullut. Tiesin, että halusin kouluterveyspuolelle, kun valmistuin. Ensin työskentelin kotihoidon puolella, mutta kun paikka Lagstadin koululla avautui, oli se täysi kymppi. Saan tehdä töitä omassa kotikaupungissani omalla äidinkielelläni. Parasta on välitön yhteys lapsiin ja nuoriin. Lisäksi koulun ilmapiiri on mainio ja puitteet uudet ja hyvät.

Täällä systeemi toimii ja rakenteet ovat kunnossa. Tukenani toimivat koulukuraattori ja psykologi ja tietysti opettajat. Saan organisoida itse työni ja suunnitella päiväni. Vaikka työ on varsin itsenäistä, saan tarvitsemaani tukea opintopiiristä ja työnohjauksesta. Erityisesti opintopiiri on minulle tärkeä. Siellä tapaan alueen muut kouluterveydenhoitajat, joiden kanssa ideoimme ja kehitämme yhdessä työtämme. On myös kehitystyöryhmiä, joihin voi osallistua.

Itsenäinen työ on suurin plussa. Käyn pääkoulun lisäksi kahdella pienellä kyläkoululla. Toisessa on vain 30 oppilasta! Toisella koululla käyn kerran kahdessa viikossa ja toisella kerran kuukaudessa. Yhteistyö on sujunut hienosti. On hauska tutustua pienten koulujen toimintaan ja saada sieltä uusia näkökulmia omaan työhön. Vaihtelu on virkistävää."