Puheterapeutti

Tervetuloa tekemään työtä espoolaisten lasten ja nuorten kanssa! Puheterapeuttina saat itsenäisen työn osana laajaa puheterapeuttien verkostoa. Pääset työnohjaukseen ja kehittämään tiimisi kanssa toimialueellesi hyviä käytänteitä ja uusia työkaluja.

Valokuvassa puheterapeutti Pauliina Talala.Puheterapeutti Pauliina Talala, Kantokasken koulu

"Aloitin Espoossa neljä vuotta sitten. Kantokasken koulu on ensimmäinen työpaikkani. Olen viihtynyt hyvin, sillä tunnen saavani tarvitsemaani tukea työhöni. Mieleistä on ollut myös se, että olen saanut kehittää omaa työtäni, niin työvälineitä kuin uusia toimintatapojakin. Muutenkin ilmapiiri on kannustava: jos ideoita vain riittää, niitä saa kyllä esittää!

Teen paljon yhteistyötä toimintaterapeutin kanssa. Toimin myös oppilashuoltoryhmässä, joten työskentely ja toimintatavat ovat moniammatillisia. Täällä käy lisäksi fysioterapeutti, koulukuraattori ja koulupsykologi. Lisäksi terveydenhoitajan ja opettajien kanssa tulee tietysti tehtyä paljon yhteistyötä. On hienoa saada uusia näkökulmia työhönsä. Pidän muutenkin koulusta työympäristönä.

Olen saanut paljon vastuuta osakseni. Toimenkuvani on hyvin monipuolinen. Käyn perustyön lisäksi luennoimassa ensisynnyttäjille varhaisesta kielenkehityksestä. Toimin myös ostopalvelutyöryhmässä, jossa arvioidaan, minkälaista puheterapiapalvelua kullekin lapselle Espoossa hankitaan. Vaikka olisi nuori, täällä arvostetaan ammattitaitoasi ja luotetaan kykyihisi."