Psykologi

Tervetuloa tekemään työtä espoolaisten lapsiperheiden parissa! Perheneuvolapsykologina työskentelet pääsääntöisesti työparin kanssa; joko yhdessä psykoterapeutin koulutuksen saaneen perheneuvojan tai lastenpsykiatrin kanssa. Saat monipuolisen ja haastavan työn, jota voit kehittää monella eri tasolla.

Psykologi Helen SulkamKuvassa psykologi Helen Sulkamo.o, Leppävaaran perheneuvola

"Hakeuduin Espoon Leppävaaraan töihin, sillä perheneuvolalla oli niin hyvä maine. Työ ja työyhteisö ovatkin vastanneet odotuksiani. Työni on hyvin monipuolista ja palkitsevaa. Perheneuvolapsykologina minun täytyy osata ja hallita laaja-alaisesti eri asioita. Teen työtä lasten, vanhempien ja perheiden kanssa. Onneksi tukenani on iso ja ammattitaitoinen tiimi. On mukava tehdä työtä osaavien työkavereitten kanssa!

Hoidollisten asiakastapaamisten lisäksi työhöni kuuluvat psykologiset tutkimukset, arvioinnit ja lausuntojen tekeminen sekä moniammatillinen yhteistyö. Lisäksi ohjaan ryhmää perheväkivaltaa kokeneille naisille. Olen mukana perhe- ja lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmässä ja vastaan asiakastietojärjestelmästämme. Toimin lähitukena ja perehdytän ihmisiä järjestelmän pariin. Olen käynyt pedagogiset opinnot, joten on hienoa päästä käyttämään opetustaitoja!

Kehittämistä pidetään Espoossa tärkeänä. Espoo haluaa olla edelläkävijä myös perheneuvolatyössä. Uusia toimintamalleja kehitetään ja otetaan rohkeasti käyttöön. Myös työntekijän osaamisen syventämiseen on mahdollisuus. Itse olen juuri aloittamassa perheterapiakoulutusta. Aion hakea siihen kaupungin stipendikukkarosta taloudellista tukea. Viihdyn täällä juuri hyvän ilmapiirin, osaavan tiimin ja kehittämisinnon takia."