Miksi Espoo?

Espoo on Suomen innovaatiopääkaupunki ja toiseksi suurin vauhdilla kasvava kaupunki. Espoossa yrityksillä on tutkitusti parhaat kasvun edellytykset. Meillä korkeasti koulutettua työvoimaa on hyvin saatavilla, sillä yli 52 prosenttia yli 25-vuotiaista on suorittanut korkeakoulututkinnon.
Espoo tarjoaa yrityksille erinomaisen sijainnin Helsingin metropolialueella ja hyvät yhteydet sekä Eurooppaan että Aasiaan ja Venäjälle.
 
Espoossa lähiluonto on arvossaan. Täällä on 58 kilometriä merenrantaa ja 40 km pitkä rantaraitti, joka vie meren äärelle luonnon rauhaan, rentoutumaan ja virkistäytymään. Kesällä saaristoliikenne kuljettaa ulkoilusaariin. Nuuksion kansallispuistossa asukkaat ja vierailijat voivat nauttia monimuotoisesta luonnosta kaikessa kauneudessaan.


Elämysten ja innovaatioiden Espoo


Pohjois-Euroopan suurimman innovaatiokeskittymän Espoon kasvu- ja innovaatioekosysteemin sydän sykkii Otaniemi-Tapiola-Keilaniemi -alueella. Kansainväliset suuryritykset, pöhisevä startup-yhteisö, monipuolinen kulttuuritoiminta, aktiiviset urheiluseurat ja maineikas tiede- ja tutkimusyhteisö tekevät alueesta menestyvän.

Aalto-yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT tarjoavat laadukkaita koulutus- ja tutkimuspalveluita. Useiden suuryritysten kuten Nokia, Kone, Neste ja Fortum pääkonttorit sijaitsevat Espoossa. Myös Supercellin ja Rovion juuret ovat täällä. Vuosittain perustetaan satoja uusia startupeja.

Espoon kasvu- ja innovaatioekosysteemi valittiin maailman älykkäimmäksi yhteisöksi Intelligent Community Awards 2018 -kilpailussa. Menestyksen perustana nyt ja tulevaisuudessa on toimijoiden välinen sujuva yhteistyö.