Startup arvostaa osaamistasi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Startuppia ei välttämättä tarvitse perustaa itse, vaan voit hakeutua mukaan jo olemassaolevaan yritykseen osakkaaksi tai työntekijäksi. Startupissa on tyypillisesti puutetta osaamisesta ja jos sinulla on tarjota esim. myynnin, markkinoinnin, viestinnän, kirjanpidon, talouden hallinnan ja rahoituksen hankkimisen ajantasaista osaamista, olet varmasti kiinnostava. Startupeissa on tyypillisesti pulaa myös IT-osaajista.

Startupilla ei ole samalla tavalla houkuttelevaa brändiä ja hienoja henkilöstöetuja, joten sen on hankalampi houkutella osaavaa työvoimaa. Tästä syystä startupit eivät ole yhtä ikäherkkiä kuin monet muut yritykset. Startupeissa työskentely on mainio tapa pitää yllä omaa kompetenssia, oppia uutta ja tehdä CV:stä mielenkiintoinen. Hyvässä lykyssä startupissa voi myös rikastua. Startupissa työskentely vaatii joustavaa mieltä, kykyä sietää paineita ja ottaa riskiä. Startup on työnantajana tyypillisesti joustava, avoin ja läpinäkyvä. Ja pääset hyödyntämään monipuolisesti kykyjäsi ja verkostojasi.

Mistä niitä startuppeja sitten oikein löytyy...?

Startuppeja löytyy helpoiten pk-seudun yrityshautomoista ja kiihdyttämöistä. Useimpiin näihin voi marssia sisään tutustumaan ihan vaan paikalle menemällä, mutta paras tapa on tutustua siihen minkälaisia tapahtumia on tarjolla. Useimmat hautomot järjestävät myös "in search of team members/in search of co founders" tyyppisiä tapahtumia, joissa yritykset kertovat mitä osaamista tiimistä puuttuu ja sinulla on mahdollisuus tavata perustajia ja pitchata startupille omaa osaamistasi. Tapahtumakalenterit löydät hautomoiden verkkosivuilta:

https://maria.io Marian sairaalan tiloihin perustettu yrityshautomo

www.newcohelsinki.fi Helsingin yrityspalveluiden hautomo Newco Ensilinja 1:ssä

https://startupcenter.aalto.fi/ Aalto yliopiston hautomo

https://www.facebook.com/healthinnovlge/  GE:n terveysteknologiapainotteinen hautomo Vallilassa

https://www.eitdigital.eu/about-us/locations/helsinki-node/ EITdigital hautomo teemoina digital city, digital wellbeing, digital industry ja digital infrastructure Otaniemessä

http://www.microsoftflux.com/ Microsoftin avoin työtila kaikille MS alustoilla tuotteita kehittäville yrityksille ja yhteistyökumppaneille Korkeavuorenkadulla

Työtiloja?

Useimmat edellämainitut myös vuokraavat edullisia startup työtiloja ja pöytäpaikkoja aloitteleville yrityksille. Tilaa löydät myös esim. Technopolikselta, Spektristä, Nokia kampukselta Karaportista ja Regukselta.