Palkkatuki-, työkokeilu- ja kuntouttavan työtoiminnan paikkatilanne

 • Jaa Facebookissa
 • Jaa Twitterissä

Avoimia työkokeilu- ja kuntouttavan työtoiminnan paikkoja ja palkkatuettuja tehtäviä on Espoon kaupungilla ja kaupungin kumppaneilla. Ne on tarkoitettu espoolaisille työttömille työnhakijoille. Paikan saaminen edellyttää TE-toimiston myöntämää oikeutta työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai palkkatukeen. Työnhakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa TE-toimistosta. Avoimia paikkoja voi tiedustella yhteyshenkilöiltä. Listattu paikkatilanne muuttuu päivittäin, joten ajankohtaisia avoimia paikkoja kannattaa tiedustella yhteyshenkilöltä.

Toske-työkokeiluun Espoon kaupungille tai yhteistyötahoille!

Oletko suuntaamassa opintoihin tai vaihtamassa alaa? Toske-työkokeilussa opitaan tavoitteellisesti ammatillisiin perustutkintoihin liittyviä työtehtäviä ja tunnistetaan osaamista osaamistodistukseen. Osaamistodistus voi helpottaa ammatillisiin opintoihin pääsyä sekä lyhentää niiden kestoa. Voit hyödyntää osaamistodistusta myös työnhaussa.

Toske-työkokeilu sisältää myös uraohjausta sekä jatkopolutuksen suunnitelman mukaisesti (esim. työpaikkahaut, opinnot tai toinen työkokeilujakso).

Voit hakea Toske-työkokeiluun, jos olet 17–57-vuotias espoolainen työtön työnhakija.

Työkokeilupaikkoja on mm. seuraavilla toimialoilla: varhaiskasvatus, ravintola- ja cateringala, palvelutalot ja tuettu asuminen sekä vammaispalvelut.

Täytä Toske-hakemus, niin kutsumme sinut haastatteluun, jossa kartoitamme yhdessä, sopiiko Toske juuri sinulle.  

_____________________________________________________________________________________________

Työ- ja oppimisympäristöt
 

Kuntouttavan työtoiminnan asiakaspaikkoja ja työkokeilun mahdollisuuksia tarjolla. Tarkemmat ja ajankohtaisimmat tiedot paikkamääristä ja eri pajoista asiakkaat saavat käydessään tutustumiskäynneillä työ- ja oppimiskeskuksissa.

Kuntouttavan työtoiminnan paikat sekä työkokeilua:

Leppävaaran työ- ja oppimiskeskus (Armas Launiksenkatu 9) tutustumiskäynti tiistaisin klo 12.30

 • Tietix
  Paja tarjoaa mahdollisuuden Linux-käyttöjärjestelmän perusteiden, html-kielen ja ohjelmoinnin harjoitteluun.
 • Keittiö
 • Siivous ja aula
 • Pakkaamo

Soukan työ- ja oppimiskeskus (Soukantie 13) tutustumiskäynti keskiviikkoisin klo 9.00
 

 • Puu- ja pintakäsittely
 • Remontti
 • Keittiö

Suomenojan työ- ja oppimiskeskus (Niittyrinne 5) tutustumiskäynti maanantaisin klo 9.00

 • Niittyrinteen pesula
 • Fillaripaja
 • Kädentaitopaja
 • Kuljetuspaja
 • Keittiö 
 • Siivous

Leppävaaran Elä ja asu -keskus (Säterinkatu 3) tutustumiskäynti maanantaisin klo 13.00
Palveluryhmät (pesula ja avustavat tehtävät vanhustenpalvelussa)

Yhteydenotot: vastaava työnjohtaja, Valentina Orm puh. 046 877 3046

_____________________________________________________________________________________________

Työkokeilut ja kuntouttavaa työtoimintaa palveluryhmissä

Kauklahden Elä ja asu -keskus (Hansakartano 4)

Viherlaakson muistipalvelukeskus (Kuusiniemi 13-15)

Leppävaaran Elä ja asu -keskus (Säterinkatu 3)

Palveluryhmien tutustumiskierros pidetään maanantaisin klo 13.00 Leppävaarassa. Aulassa kokoontuminen. Tutustumiskierrolla kerrotaan kuntouttavan työtoiminnan tai työkokeilu mahdollisuuksista ikäihmisten parissa. Vieraillaan pesulapajalla sekä käydään kerroksessa tutustumassa. Kierroksella saat kuulla myös mahdollisista avoinna olevista tehtävistä.

Kuntouttavan työtoiminnan paikkatilanne Kauklahdessa, Viherlaaksossa ja Leppävaarassa yhteensä:

 • Avustavat tehtävät
 • Pesula

Työkokeilun paikkatilanne Kauklahdessa, Viherlaaksossa ja Leppävaarassa yhteensä:

 • Avustavat tehtävät
 • Pesula

Lisätietoja: vastaava ohjaaja Mounia Bejedi puh. 043 827 1787

_____________________________________________________________________________________________

Kuntoutussäätiö

Pakarituvantie 4 A, 00410 Helsinki.

Olemme työelämälähtöisiä! Meillä pääset harjoittelemaan erilaisissa oppimisympäristöissä. Kannustamme tiimityöskentelyyn, jokaisen omat vahvuudet huomioiden. Saat kaikilla pajoilla perehdytyksen jokaiseen työvaiheeseen.

 • Ravintolapaja
  Ravintolapaja tarjoaa aidon ja viihtyisän toimintaympäristön, jossa on mahdollisuus tutustua moninaiseen keittiöalaan ammattina. Ravintolapajalla osallistut Muoto-ravintolan toimintaan ammattilaisten ohjauksessa oman osaamisesi puitteissa ja sinut perehdytetään jokaiseen työvaiheeseen. Tiimin jäsenenä työskentely on vaihtelevaa ja monipuolista.
   
 • Digipaja
  Haluatko opiskella ohjelmointia tai syventyä videoiden tekemiseen? Kiinnostaako sinua kuva- ja tekstisisällön suunnitteleminen someen, esitteisiin tai tiedotteisiin? Pajassa toteutamme erilaisia yksilö- ja ryhmäprojekteja sekä toimeksiantoja ohjaajien tuella. Vuorovaikutus on luontevaa, keskustelut rönsyileviä ja ajatuksia herättäviä. Järjestämme myös toimintaa tukevia retkiä ja osallistumme erilaisiin tapahtumiin. 
   
 • Kiinteistöpalvelupaja
  Kiinteistöpalvelupajan työtehtävät koostuvat siivous-, viher- ja kiinteistöalan vaihtelevista tehtävistä. Tehtävänä on ylläpitää ja parantaa Kuntoutussäätiön tilojen viihtyisyyttä, siisteyttä ja toiminnallista kuntoa. Pajalaiset huolehtivat tilojen ylläpitosiivouksesta, viherkasvien hoidosta, ulkoalueiden siisteydestä ja hoidosta, sekä taloteknisten laitteiden ja järjestelmien toimintakunnon ylläpidosta omien kykyjensä mukaan.

Avoin tutustuminen joka torstai klo 14 Kuntoutussäätiön pääaulassa (ravintola Muodon vieressä). Tervetuloa!

Lisätietoa Tulevaisuuspajojen toiminnasta antaa Sarianne Sahervo, tiiminvetäjä puh. 044 781 3172

www.kuntoutussaatio.fi  

_____________________________________________________________________________________________

Live Palvelut

Kuntouttavan työtoiminnan paikkoja:

 • pesula- ja puhdistuspalveluissa
 • kokoonpano- ja tuotantopalveluissa
 • kahvilapalveluissa
 • kiinteistöpalveluissa
 • saneerauspalveluissa
 • logistiikkapalveluissa

Ruskeasuon toimipiste, Tenholantie 12, 00280 Helsinki
Tutustumiskierros torstaisin klo 11.00
Yhteyshenkilöt: palvelupäällikkö Matti Tokola p. 050 411 4136 ja työhönvalmentaja Marianna Koukkunen
puh. 040 096 6714

 • Kahvilapalveluiden työtoiminta:
  Kahvilapalveluiden toimintaympäristönä toimii Tenholantien kahvila Ruskeasuolla sekä pop-up kahvilat kulttuurikeskus Hapessa Sörnäisissä ja Ruskeasuolla. Kahvilapalveluissa voi osallistua kaikkiin kahvilatyöntekijän työtehtäviin. Tehtäviin voi kuulua muun muassa asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä, kahvilatuotteiden valmistusta, astiahuoltoa, kahvilan puhtaanapitoa sekä muita keittiötehtäviä.
   
 • Puhtaanapito- ja pesulapalvelut:
  Työtehtävät sisältävät ylläpito- ja perussiivousta sekä pinta- ja tekstiilihuoltoa. Työkohteet sijaitsevat muun muassa Invalidisäätiön kiinteistöissä pääkaupunkiseudulla. Pesula sijaitsee Ruskeasuolla Tenholantien toimipaikassa. Pesulassa huolletaan liina- ja työvaatteita.
   
 • Kiinteistönhoito- ja saneerauspalveluiden työtoiminta:
  Työtoimintajakso tutustuttaa kiinteistönhoitoalan työtehtäviin ja saneerausalaan liittyviin asiakastöihin. Kiinteistönhoidon ryhmässä työtehtäviin kuuluu muun muassa piensähkötöitä, kalusteiden huoltoa ja asennusta, muuttotöitä sekä kiinteistöjen pihatöitä. Saneerausryhmässä tehtäviin kuuluu muun muassa erilaisia pienremonttitöitä, kuten maalaus-, hionta-, tasoitus- ja paikkaustöitä.

Pasilan toimipaikka, Kumpulantie 1 A 3 krs. 00520 Helsinki
Tutustumiskäynti sovitaan erikseen
Yhteyshenkilöt: tuotanto- ja kokoonpanotyö palvelupäällikkö Ari Rissanen p. 040 566 0968, logistiikan palvelut: palvelupäällikkö Matti Tokola p. 050 411 4136

 • Kokoonpano- ja tuotantopalvelut:
  Työtehtäviin kuuluu monipuolisesti erilaisia kokoonpano- ja pakkauspalveluiden alihankintatöitä yrityksille, logistiikkaan liittyviä tehtäviä sekä asiakaspalvelua. Jaksolla on mahdollista työskennellä myös muovituotannon tehtävien parissa, jolloin työtehtäviin voi sisältyä tuotteiden esivalmistusta, jälkikäsittelyä ja viimeistelyä.

   
 • Logistiikan palvelut:
  Logistiikan palveluissa työskennellään aitojen logistiikan työtehtävien parissa. Toimintaympäristönä toimivat verkkokauppa, kuljetuspalvelut sekä varastopalvelut. Verkkokaupan työtehtävät liittyvät asiakaspalveluun, kuljetuspalveluissa tehtäviä ovat esimerkiksi erilaiset kuljetukset ja niiden valmistelut. Varastopalveluissa työtehtäviin kuuluu tavaran vastaanottaminen, keräily, säilytys ja lähetys sekä inventointi. Logistiikan palveluissa voidaan työskennellä myös erilaisissa pakkaus-, kokoonpano- ja tuotantotehtävissä sekä osallistua työlaitteiden huoltoon ja ylläpitoon liittyviin tehtäviin.

   
 • Aulapalvelut:
  Työtehtäviin kuuluu vieraiden vastaanottoa ja opastamista, postin käsittelyä, asiakaspalvelutehtäviä sekä avustavia toimistotöitä.

Työtoiminta sijaitsee Pasilassa osoitteessa Kumpulantie 1, Metsälässä osoitteessa Läkkisepänkuja 8 ja Ruskeasuolla osoitteessa Tenholantie 12. Lisätiedot projektipäällikkö Tiina Hellström p. 040 772 0266

www.livepalvelut.fi

_____________________________________________________________________________________________

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy

Haluatko tutustua kaupan alan tai logistiikan tehtäviin? Ehkä haluat vahvistaa aiempaa osaamistasi? Kierrätyskeskus tarjoaa monipuolisia työmahdollisuuksia ja mahdollisuuden tutustua kiertotalouteen. Kierrätyskeskuksessa on myös mahdollista suorittaa ammattitutkintojen osia logistiikka-alan ja liiketalouden perustutkinnoista (asiakaspalvelu) työskentelemällä meillä työkokeilussa tai palkkatuetussa työsuhteessa.

Lisäksi tarjoamme talon sisäisiä koulutuksia sekä henkilökohtaista työhönvalmennusta. Lisätietoa Kierrätyskeskuksesta ja tehtävistä saat verkkosivuilta, jossa voit jättää avoimen työhakemuksen:

Avoimia työkokeilupaikkoja:

Työkokeiluista on mahdollista edetä tilanteen mukaan palkkatuettuun työhön, mikäli TE-toimisto puoltaa palkkatuen myöntämistä.

Espoo, Nihtisilta (Kutojantie 3, 02630 Espoo)

Myymälätehtäviin

 • Hyllytys
 • Rakennusosamyyjä
 • Kassa
 • Huonekalumyyjä
 • Elektroniikkamyyjä
 • Varasto

  Tehtävinä on mm. kassa, asiakaspalvelu, huonekalu-, elektroniikka-, rakennusosamyynti, varasto ja hyllytys sekä tavaran vastaanottotehtävät.

 
Siivoukseen

 • Siivooja
  Myymälän ja henkilökuntatilojen siisteydestä huolehtiminen.

 
Lajittelutehtäviin

 • Vaatelajittelu
 • Kirjalajittelu
 • Pientavaralajittelu
  Tehtävinä on saapuvien tavaroiden lajittelu ja hinnoittelu tuoteryhmittäin, mm. vaatteet, pientavarat, astiat ja kirjat.

Verstaille

 • Elektroniikkaverstas
  Tehtävinä on lahjoitettujen sähkölaitteiden tarkistaminen ja tarvittaessa korjaaminen, edellyttää sähköalan koulutusta tai sähkötyöturvallisuuskorttia (SFS6002).
   
 • Polkupyöräverstas:
  Tehtävinä on käytettyjen pyörien huolto ja kunnostus, toivotaan taustaa teknisiltä/mekaanisilta aloilta.

Uudisverstaille

 • Näprä-kädentaitopalvelut
 • Ompelija
 • Puutyöt
   

Espoo, Suomenoja (Rusthollarinkatu 1, 02270 Espoo)

Kassatehtäviin
Kassatehtävät ja asiakaspalvelu, myös hinnoittelu ja hyllytys pientavaroissa. Myös myyntitehtävät elektroniikkamyynnissä, pukineissa ja kodintekstiileissä.

Siivoukseen ja varastoon

Lajittelutehtäviin

Annamme myös mielellämme lisätietoa tehtävistä puhelimitse 0400 348 134, ma-pe klo 10.00 - 12.00

http://www.kierratyskeskus.fi/tietoa_meista/toihin_kierratyskeskukseen  


_____________________________________________________________________________________________

Edistia Työelämä  

Edistia Työelämän työvalmennuspalveluissa on kuntouttavan työtoiminnan paikkoja ja työkokeilupaikkoja tarpeen mukaan ohjaustehtäviin.

Toimitilamme sijaitsevat Kilossa, osoite Kilonkartanontie 3, 02610 Espoo sekä toimipisteet Espoon keskuksessa ja Soukassa (Hanikan virkistyskeskus).

Työkokeilupaikat

Haemme työvalmennustiimeihimme hyvät sosiaaliset ja tiimitaidot omaavia ja työpajan toimialan osaajia. Myös riittävä suomen kielen taito on tarpeellinen.

 • Tuotanto- ja huoltopajan kiinteistöhuoltoryhmään
 • Palvelutyöpajalle puhtaanapito- ja pyykinhuoltotehtävien ohjaukseen
 • Kädentaitopajalle

Apuohjaaja toimii työpajasta vastaavan valmentajan apuna töiden järjestelyssä, opastamisessa ja tekemisessä. Työ alkaa ensin työkokeiluna 1-6 kk ja mahdollisesti palkkatuetusti 3-12 kk, jos TE-toimistolta saadaan palkkatukea.

Kiinteistöhuoltoryhmässä ajokortti (B) on eduksi.

Palvelutyöpajalla hygieniapassista ja koulutuksesta/kokemuksesta on hyötyä.

Yhteydenotot: Työvalmennusjohtaja Pia Furu, p. 044 5224571

Kuntouttava työtoiminta
 

Työpajoilla vapaita paikkoja vapautuu viikottain. Vapaista paikoista voi kysyä lisää Työvalmennusjohtaja Pia Furulta, p. 044 522 4571

Pajoille tullaan tutustumiskäynnin kautta, joka on tiistaisin klo 9.00

Tuotanto- ja huoltopaja

 • Elektroniikan purku, pakkaus ja kokoonpano
 • Kiinteistöhuolto
 • Fillarihuolto

  Puretaan, lajitellaan ja kierrätetään kodin ja toimiston sähkölaitteita. Sähkö- tai metallikomponenttien kokoonpanoa sekä erilaisten asennussarjojen ja pientavaroiden pakkausta.

  Remontti- ja kiinteistöhuollon tehtäviä, puutuotteiden kunnostusta ja korjausta.

  Polkupyörien kokoamista ja huoltoa.

Kädentaidot

 • Tekstiili ja kädentaidot
 • ALKU (alihankinta ja kulttuuri)

  Opetellaan ompelu- ja käsitöitä kierrätysmateriaalia käyttäen pajan omaan myyntiin sekä tehdään asiakastilaustöitä. Lisäksi alihankintatyönä on erilaisia kokoonpano- ja pakkaustöitä.

  ALKU-työpaja on tarkoitettu naisille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi. Ryhmässä tehdään kädentaidon ja pakkaustöitä sekä opiskellaan suomen kieltä. Työskentely ma–to klo 10.00 – 14.00

Palvelupaja

 • Keittiötehtävät
 • Puhtaanapito- ja pyykinhuoltotehtävät
 • Digitehtävät
 • Nuortenpaja

  Keittiössä ja puhtaanapidossa harjoitellaan asiakaspalvelua toimisto-, kahvila-, keittiötehtävien avulla, sekä puhtaanapitotehtäviä ja kevyttä pyykkihuoltoa.

  Digitehtäviä ovat mm. ajanvarausjärjestelmän suunnittelu ja ylläpito, pelisuunnittelu, nettisivujen päivitys, valokuvaus, somen ylläpito yms.

  Nuortenpajalla harjoitellaan Palvelupajan tehtävien lisäksi sosiaalisten taitojen vahvistamista ja arjen- ja stressinhallintataitoja.
  Työaika 10.00-14.00 ja työpäiviä 2-4 päivää viikossa.

Yhteystiedot: Pia Furu, p. 044 522 4571, pia.furu@edistia.fi
www.edistia.fi Lisätietoja saa myös ETYP:istä ja TE-toimistosta.

_____________________________________________________________________________________________

Kontti-kierrätystavaratalo (SPR)

Nimismiehenpelto 6 (Muurala)

Tehtäviin aloitus työkokeilulla (kesto 2 kk), jota pyritään jatkamaan palkkatuettuna työsuhteena (palkkatuki 100% / 65%). Työaika 30 - 31 tuntia viikossa työkokeilussa. Kaksivuorotyö, eli välillä on työtä myös iltaisin sekä viikonloppuisin kaupan aukioloaikojen puitteissa.

 • Kuljettaja
   
 • Huonekalulogistiikkatyöntekijä
  Tehtäviä: huonekalujen vastaanotto, tarkistus, purkaminen/kasaaminen, kuljetus pakettiautolla, asiakaspalvelutehtävät (välillä myös myymälässä, kun ei ajoa)
   
 • Kassatyöntekijä
  Tehtäviä: asiakaspalvelu kassalla
   
 • Asiakaspalvelu-/ajojärjestelytyöntekijä
  Tehtäviä: asiakaspalvelu puhelimessa, ajojärjestelytehtävät tietokoneella, asiakkaiden ohjaus ja palvelu asiakaspalvelupisteessä
   
 • Osastotyöntekijä
  Tehtäviä: tuotteiden tarkastaminen, hinnan määrittely ja hintalappujen laittaminen, tuotteiden esillepano myymälässä omalla osastolla, osaston hoito, asiakaspalvelu omalla osastolla
   
 • Tavarankäsitteiljä
  Tehtäviä: lahjoitustavaran lajittelu, silitys, tarkastus, huolittelu/puhdistus, myyntikuntoon laittaminen
   
 • Siistijä
  Tehtävät: siivous myymälässä

Järjestämme työntekijöille myös erilaisia koulutuksia (asiakaspalvelu, trukkikortti, ensiapu, alkusammutus, atk-kurssit) harjoittelu- tai työllistämisjaksojen aikana. Lisäksi kartoitamme mahdollisuudet jatkotyöllistymiseen, ja kun teet työsi hyvin, markkinoimme Sinua eteenpäin yritysverkostomme kautta. Esimerkiksi Merkonomin tutkinnon opiskelu työn ohessa on kanssamme mahdollista näyttötutkintoperusteisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa oppimista työn ohessa ilman koulussa istumista.

Hakemuksia voi lähettää osoitteeseen: rekry.espoonkontti@punainenristi.fi
Tiedustelut: Henkilöstökoordinaattori Tarja Parviainen, puh. 040 580 1419

https://kontti.punainenristi.fi/espoo