Turvalliset vierailut hoivakoteihin ja Espoon sairaalaan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.11.2020 klo 13.50

Koronavirustilanne Espoossa on kiihtymisvaiheessa. Varotoimilla ja poikkeuksellisilla vierailujärjestelyillä voimme välttää koronavirustartunnat hoivakodeissa ja Espoon sairaalassa.

Nyt hoivakodeista ja Espoon sairaalasta on kantautunut huolestuttavia tietoja, sillä osa vierailulle saapuvista omaisista ja läheisistä ei aina noudata turvallisuusohjeita.

Omaisten ja läheisten vierailut ovat tärkeitä arjen hetkiä hoivakodeissa asuville ja sairaalan potilaille. ”Vastuullamme on varmistaa, että omaisten ja läheisten vierailut ovat myös turvallisia asukkaille”, Espoon pitkäaikaishoitopäällikkö Elina Kylmänen sanoo.

Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että vierailuista sovitaan ennakkoon. Vierailun alussa ja lopussa henkilökunta ohjaa vierailijat käsien pesuun ja käsidesin käyttöön. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä myös matkalla vierailulle. Vierailijat saavat kasvomaskin tulleessaan vierailulle, ja kasvomaskia on käytettävä koko vierailun ajan, myös silloin kun vierailija on kahden kesken hoivakodissa asukkaan asunnossa tai sairaalan potilashuoneessa.

”Ymmärrän, että kasvomaskin pitäminen voi tuntua epämukavalle, mutta maski on parhain tapa suojata kaikkein hauraimmassa asemassa olevia potilaita”, Espoon sairaalan osastotoimintojen  päällikkö Tiina Pahikainen sanoo.

Sopimalla vierailusta ennakkoon voimme varmistaa, että hoivakotiin tai sairaalaan ei keräänny samanaikaisesti suurta joukkoa vierailijoita. Tämän vuoksi vierailulle voi tulla vain rajallinen määrä vierailijoita kerrallaan.  Rajoittamalla vierailijamäärää, varmistamme, että turvaväli on mahdollista pitää hoivakodeissa asukkaiden asunnoissa ja sairaalan potilashuoneissa.

Espoon vierailuohjeet perustuvat THL:n vierailuohjeisiin.

Huolehditaan asukkaiden ja potilaiden turvallisuudesta: Muista maski, etäisyydet ja hyvä hygienia!

Nyt meidän kaikkien on tärkeä huolehtia omasta ja toisten terveydestä, jotta koronavirus ei leviä.

  1. Käytä maskia! Maskin käyttösuositus koskee kaikkia 15 vuotta täyttäneitä myös vierailtaessa hoivakotiasukkaiden asunnoissa tai sairaalan potilashuoneissa.
  2. Pidä turvaväli. Muista 1–2 metrin etäisyyden pitäminen muihin. Vierailut tapahtuvat asukkaiden tai potilaiden huoneissa. Yleisissä tiloissa oleskelua tulee välttää
  3. Kädet pestään vierailun alussa ja lopussa vedellä ja saippualla ja käytetään käsidesiä.
  4. Jos sinulla on vähänkään oireita, jää kotiin. Kysy kuulumiset ja välitä terveiset puhelimessa.

Koronavirus tarttuu helposti ja siksi on tärkeää suojautua kunnolla. Huolehdi omasta, läheisten ja myös kaikkien muiden ihmisten terveydestä.

Lisätietoa koronasta: espoo.fi/koronavirus

Vierailuohjeet Espoossa