Tila- ja asuntojaosto hyväksyi uuden tavoitehinnan Metsolan päiväkodille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.6.2021 klo 13.11

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi omalta osaltaan Metsolan päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman muuttamisen siten, että hankkeen tavoitekustannus on 6,36 miljoonaa euroa. Aiempi tavoitehinta oli 5,9 miljoonaa euroa. Asia etenee valtuuston käsittelyyn.

Lisäksi jaosto esittää kaupunginhallitukselle, että Metsolan päiväkodin uudisrakennuksen rakentaminen voidaan käynnistää ja hankkeen toteuttamisen edellyttämät urakka- ja muut sopimukset solmia.

Määrärahojen ylittyminen selittyy hulevesien viivyttämisessä tapahtuneesta vaatimusten muuttumisesta suunnittelun aikana sekä markkinatilanteesta johtuvista tarjoajien riskivarausten kasvusta.

Materiaalikustannukset ovat nousseet merkittävästi kuluvan vuoden aikana eikä tätä ollut mahdollista huomioida ennakkoon investointiohjelman laadinnassa. Myös materiaalien saatavuudessa ovat toimitusajat pidentyneet valmistajien tilauskirjojen täyttyessä.

Metsolan päiväkoti sijaitsee Tapiolassa, osoitteessa Kelohongantie 6 ja korvaa vanhan päiväkotirakennuksen. Sen tilat suunnitellaan kuudelle 0-6-vuotiaiden lasten ryhmälle. Rakennukseen tulee 126 varhaiskasvatuspaikkaa. 

Selostuksia ajankohtaisista asioista

Jaosto kuuli selostukset

  • Träskändan kartanon julkisivukorjauksesta
  • menettelytapaohjeen päivityksen tilanteesta
  • Tilapalvelujen toimintakatsauksesta harmaan talouden torjunnan näkökulmasta
  • ajankohtaisista sisäilma-asioista (pdf, 2617 Kt).

***

Muut asiat hyväksyttiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat