Terveysasemille voi tulla ainoastaan ajanvarauksella

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.3.2020 klo 19.29

Jos olet sairastunut ja pärjäät kotihoidossa, sinun ei tarvitse olla yhteydessä terveysasemalle. Myös lievät hengitystieinfektio-oireet (esim. influenssa, yskä tai koronavirustartunta) voit hoitaa kotona.

Flunssan itsehoito ja milloin lääkäriin.

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, voit tehdä oirearvion Omaolo-palvelussa. Oirearvion perusteella saat toimintaohjeet.

Mikäli tunnet tarvitsevasi hoitoa, voit varata videovastaanottoajan päivystävälle sairaanhoitajalle. Puhelinpalvelumme on ruuhkautunut, joten suosittelemme muita yhteydenottokanavia. Jos et halua tai voi varata videovastaanottoaikaa, voit soittaa ja varata ajan vastaanotolle. 

Maanantaista 16.3. alkaen voit tulla terveysasemalle ainoastaan ajanvarauksella. Oireesi arvioidaan aina ensin puhelimessa.

  • Espoon terveysasemien puhelinpalvelu, p. 09 816 34500 ma–pe klo 7–18.
  • Oma Lääkärisi Espoontori, p. 09 855 4303 ma–pe klo 8–16
  • Oma Lääkärisi Matinkylä, p. 09 855 4100 ma–pe klo 7–18

Samarian terveysasema hoitaa ainoastaan infektiopotilaita 16.3.2020 alkaen

Maanantaiaamusta 16.3.2020 alkaen kaikki espoolaisten hengitystietulehdusoireet (esim. influenssa, hengenahdistus, koronavirustartunnat) hoidetaan Samarian terveysasemalla. Kaikki muut palvelut siirretään Samarian terveysasemalta muille terveysasemille.

Näin pyrimme rajaamaan hengitystieinfektiotartuntojen leviämistä ja turvaamaan erityisryhmien ja espoolaisten turvallisen ja tarkoituksenmukaisen hoidon kaikilla terveysasemilla. Poikkeustilanne on voimassa toistaiseksi.

Hoidamme Samarian terveysaseman muut kuin infektiopotilaat muilla terveysasemilla

Jos olet Samarian terveysaseman asiakas ja tarvitset kiireellistä hoitoa, ota yhteys Espoon terveysasemien puhelinpalveluun (p. 09 816 34500 ma–pe klo 7–18). Sinulle varataan vastaanottoaika joltain Espoon toiselta terveysasemalta. 

Siirrämme Samarian terveysasemalle ja hammashoitolaan varatut vastaanottoajat

Samarian terveysasemalle ja hammashoitolaan varatut vastaanottoajat siirretään muille terveysasemille ja hammashoitoloihin ma 16.3. alkaen. Otamme henkilökohtaisesti yhteyttä asiakkaisiin, joiden vastaanottoajat siirtyvät. Hammashoidon asiakaspalvelukeskus palvelee tarvittaessa numerossa 09 816 30300.