Terveysasemien ajanvarauksessa ruuhkaa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.7.2020 klo 11.33

Espoon omien terveysasemien yhteiseen ajanvarausnumeroon soitetaan tällä hetkellä huomattavan paljon. Koronaepidemian vuoksi vastaanottoaikoja peruttiin keväällä, ja moni myös siirsi itse vastaanottoaikansa myöhäisemmäksi. 

Kesän aikana vastaanottoaikoja on kysytty huomattavasti enemmin kuin aiemmin. Heinäkuussa soittoja Espoon terveysasemien ajanvarausnumeroihin on tullut 80 % enemmän kuin vastaavana aikana vuosi sitten. Samaan aikaan henkilöstöä on vuosilomilla. Tästä aiheutuu ruuhkaa puhelinpalveluihin.

”Pahoittelemme tilannetta. Teemme kaikkemme, jotta espoolaiset saavat tarvitsemansa terveyspalvelut. Kaikki kiireellistä hoitoa tarvitsevat ovat saaneet tarvitsemansa avun saman päivän aikana, kuten tavallisesti”, Espoon terveysemien johtava ylilääkäri Eila Erola sanoo.

Kiireettömät asiat

Jos asiasi voi odottaa, otathan yhteyttä myöhemmin.  

Muistutamme, että yksi soitto ajanvarausnumeroon riittää. Soittajan numero tallentuu järjestelmiimme ja soitamme takaisin niin pian kuin mahdollista. Tällä hetkellä takaisinsoittoa voi joutua odottamaan tavallista kauemmin.

Kiireelliset asiat

Jos asiasi on kiireellinen, soita terveysasemien ajanvaraukseen. Hoidon tarpeesi arvioidaan puhelimessa ja saat kotihoito-ohjeita tai vastaanottoajan.

  • Espoon terveysasemien ajanvaraus, p. 09 816 34500 ma–pe klo 7–18.
  • Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille, p. 040 639 3945
  • Päivystysapu auttaa iltaisin ja viikonloppuisin, kun terveysasemat ovat kiinni, p. 116 117.

Epäiletkö saaneesi koronavirustartunnan?

Hakeudu koronavirustestiin, jos sinulla on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita, joita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, ripuli tai vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä.  Kaikki oireiset pääsevät testiin.

  • Espoon koronaneuvonta p. 09 816 34600 (ma-pe klo 7–18).  
  • Muina aikoina soita Päivystysapuun, p. 116 117

Voit myös tehdä oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Saat toimintaohjeet oireidesi perusteella.

Lisätietoja koronavirustilanteesta Espoossa: espoo.fi/koronavirus