Terveysasemakokeilua valmistellaan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.8.2012 klo 9.38

Espoossa kokeillaan, millaisia terveyskeskuspalveluja yksityinen yritys tai sairaanhoitopiiri pystyy tarjoamaan. Paraneeko asiakaspalvelu ja tuleeko terveysasemalla työskentelystä houkuttelevampaa? Kokeilu alkaa vuonna 2013 ja kestää kolme vuotta.

Tällä hetkellä Espoon kaupunki etsii kokeiluun mukaan yhteistyökumppania, joka pystyy tarjoamaan terveyskeskuspalveluja. Yhteistyökumppanin valinnasta päättää sosiaali- ja terveyslautakunta. Valinnassa painotetaan toiminnan laatua ja yhteiskuntavastuuta.

Yhteistyökumppani saa asiakaskunnakseen Espoon postinumeroalueen 02760 (Suvela ja Tuomarila). Alueella asuu noin 14 000 ihmistä.

Vertailukohdaksi otetaan Kivenlahden terveysasema, jonka piiriin kuuluu noin 16 000 asukasta. Kivenlahti jatkaa Espoon kaupungin terveysasemana mutta saa lisää vapausasteita ja voi kehittää toimintaansa joustavasti, asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Kaikki Espoon kaupungin omat terveysasemat jatkavat toimintaansa.

. Suvelan ja Tuomarilan asukkaat voivat halutessaan siirtyä jonkin Espoon kaupungin terveysaseman asiakkaiksi. Vastaavasti muualla Espoossa asuvat voivat vaihtaa yhteistyökumppanin asiakkaiksi.

Asukkaille tiedotetaan asiasta tarkemmin, kun yhteistyökumppani on valittu ja kokeilun aikataulu on varmistunut.