Tervetuloa testaamaan elämyspeliä ilmastonmuutoksesta!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
10.10.2018 klo 14.33

Lokakuun alussa julkaistu elämyspeli My2050 kuljettaa pelaajat seikkailemaan tunniksi tulevaisuuteen. Ilmastonmuutoksesta kertova peli on yksi Kestävä Espoo -kehitysohjelman toimenpiteistä. Kestävä Espoo -ohjalmalla tuetaan taloudellisesti, ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurillisesti kestävien ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottamista.   

Kestävästi Espoossa      

Espoossa kokeillaan rohkeasti uusia keinoja myös ilmastokasvatuksessa. Elämyspeli on uudenlainen tapa tehdä kestävää elämäntapaa tunnetuksi niin yläkoululaisille, lukiolaisille kuin espoolaisille yleensäkin. Pelin seikkailutarina pohjautuu kaupungin ja YK:n yhteisiin kestävän kehityksen tavoitteisiin. Lisäksi peli on yksi Kestävä Espoo -ohjelman yhteensä 24 projektista ja toimenpiteestä.

- Kestävän kehityksen työtä on tehty Espoossa  pitkäjänteisesti jo vuosikymmeniä. Erityisesti espoolaisissa päiväkodeissa, kouluissa, lukioissa ja muissa 2. asteen oppilaitoksissa on tehty erinomaista kasvatustyötä, kertoo kestävän kehityksen suunnittelija Elina Wanne Espoon kaupungilta.

Liki kaikki maailman maat ovat sitoutuneet saavuttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vuoteen 2030 mennessä. Espoon kaupunki on kutsuttu 25 kaupungin edelläkävijäjoukkoon, jonka jäsenet sitoutuvat saavuttamaan tavoitteet jo vuoteen 2025 mennessä.   

Seikkailu tulevaisuuteen    

Elämyspelin Espoon keskukseen sijoittuvia tehtäviä ovat olleet suunnittelemassa Espoon kaupunkitekniikan keskus, ympäristökeskus, Kestävä Espoo -ohjelma ja suomenkielinen opetus sekä Osuuskunta Visia.

- Suunnitteluvaiheessa totesimme, että haluamme pelin tehtäviin vahvan espoolaisen twistin. Otimme myös selkeän kunnianhimoisen kannan: Espoo yhtenä Euroopan kestävimmistä kaupungeista ansaitsee näköisensä pelin, sanoo Wanne. Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys kulkevat käsikädessä: kestävän kehityksen työllä torjutaan ilmastonmuutosta.  

 

Espoon kaupunkikeskuksessa tapahtuvaa peli on vapaasti pelattavissa. Pelin lanseeraustilaisuus järjestetään Espoon keskuksessa torstaina 11.10. klo 16-18. 

 

My2050-peliä pelataan puhelimeen ladattavalla ilmaissovelluksella. Peli kestää tunnin. Lisätietoja ja latausohjeet löytyvät pelin sivuilta.

Nuoret pelaamassa elämyspeliä.