Tenavakino: Puluboin ja Ponin leffa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Puluboi ja PoniSuomi 2018 
Ohjaus: Mari Rantasila 
Pääosissa: Jenni Lausi, Aapo Puusti, Anna-Maija Tuokko, Santtu Karvonen, Seppo Halttunen, Jaana Pesonen 
Kesto: 1 h 12 min 
Ikäsuositus: yli 5-vuotiaille (S)  

Koulun alku lähestyy, mutta 7-vuotias Poni-tyttö ei halua koululaiseksi. Hän pukeutuu mieluummin tekoturpaan ja laukkaa kaupungin katuja villinä ja vapaana. Äidin mielestä ponileikkien on loputtava, sillä koulussa pitää käyttäytyä. Äiti saa isänkin vakuutettua siitä, että jotain täytyy tehdä. 

Mikä avuksi, kun aikuiset eivät ymmärrä? Kesän aikana Ponin elämään astuu mielikuvituskaveri Puluboi, omanlaisensa lintumainen poika, joka rakastaa mainoksia ja pullaa ja vihaa r-kirjainta. Rämäpäisellä Puluboilla on ratkaisu Ponin ongelmiin. Kaikki tuntuu helpolta, kun beatboxaa ja syö vähän bullaa! Jännittävä kesä saa aina vain värikkäämpiä käänteitä, kun ponityttö ja lintupoika valtaavat aarteita pursuavan roskalavan ja leikkivät miten lystäävät. Puluboin ja Ponin vauhdissa koko perheen elämä menee railakkaasti uusiksi. 

Mari Rantasilan ohjaama Puluboin ja Ponin leffa perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan, jonka anarkistinen huumori on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Ilmiöksi nousseiden hahmojen riemastuttava kohellus muistuttaa kaikenikäisiä leikin ja mielikuvituksen uskomattomasta voimasta. Töttölöö! 

Elokuvan oppimateriaali 

Esitys kuuluu Tenavakino-sarjaan, joka tarjoaa maksuttomia elokuvanäytöksiä päivähoitoikäisille. Katso koko ohjelma www.espoo.fi/tenavakino.

 

Tiedot ja sijainti

Aika

ti 12.2.2019 klo 9.00 - 10.12

Paikka

Finnkino Omena

Piispansilta 11

Järjestäjä

Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut

Hinta

Vapaa pääsy. Pakollinen ilmoittautuminen 8.1.2019 alkaen lomakkeella www.espoo.fi/tenavakino.