Tehdään Espoo yhdessä -kaupunkisuunnittelulla toimiva elinympäristö

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Kuinka pitkä ja vaiheikas on kaavan tie raiteiksi, asuinalueeksi tai viheralueeksi? Tule katsomaan, miten sinä voit olla mukana oman elinympäristösi suunnittelussa. Näyttelyssä havainnollistetaan Espoon kaavoitusprosessia Elfvikin lähialueen ajankohtaisten kaavojen avulla. Ulkona pääset mobiililaitteeltasi katsomaan, mitä kaavakartan merkinnät tarkoittavat maastossa.

”Hyvä kaupunkiympäristö on monen tekijän summa. Kaupunkisuunnittelun lopputuote on asemakaava ja sen synnyttämiseksi tarvitaan yhteispeliä suunnittelijoiden, asukkaiden ja päättäjien kesken. Tule tutustumaan, minkälaisin välinein ja säännöin peliä pelataan sekä kertomaan ideasi uusiksi kaupunkisuunnittelun menetelmiksi.” Näillä sanoin kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkanen kannustaa tulemaan näyttelyyn.

Näyttelyssä näet, miten Raide-Jokerin suunnittelu on edennyt maakuntakaavasta asemakaavakartalle. Voit myös käydä katsomassa, miten se on linjattu maastoon Villa Elfvikin vanhan metsän kupeessa. Mobiililaitteeltasi voit samalla katsoa, miten asemakaavan rajauskysymyksiä on ratkottu ja mistä paikkojen nimet tulevat. Näyttelyn videot löydät osoitteesta http://tehdaanespooyhdessa.innotest.fi.  

Leppävaaran urheilupuiston kaavahankkeessa lähiympäristön koululaiset ovat kertoneet puistosta mielipiteitään ja näkemyksiään. Säterinkallionkulman asemakaavan kartasta voit puolestaan huomata, kuinka asukkaiden valmisteluvaiheessa esittämät mielipiteet näkyvät kaavaehdotuksessa. Pääset myös leikkimään päättäjää Leppävaaran urheilukeskuksen kaavan ratkaisuissa.

Viisi asiantuntijaluentoa kaupunkisuunnittelusta

Näyttelyn aikana luontotalossa järjestetään 30-45 minuutin mittaisia asiantuntijaluentoja. Tervetuloa kuuntelemaan ja kysymään lisää. Luennoille on vapaa pääsy.

Villa Elfvikin luontotalo (Elfvikintie 4) on avoinna ma-pe klo 9-15 ja su klo 10-16. La 31.3. alkaen ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16, pääsiäisenä avoinna klo 10-16. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin ja pyhinä talon aukioloaikoina.

Tehdään Espoo yhdessä_700 px

Tiedot ja sijainti

Aika

to 8.3.2018 klo 9.00 - su 22.4.2018 klo 16.00

Paikka

Villa Elfvikin luontotalo

Elfvikintie 4

Järjestäjä

Espoon kaupunkisuunnittelukeskus

Yhteystiedot

09 816 54400

villaelfvik@espoo.fi

Hinta

Näyttelyyn ja luennoille on vapaa pääsy.