Tapiolan keskusta-alueesta designmanuaali

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.12.2015 klo 13.41
Kuva EKM
Tapiola-valaisin

Tapiola on Suomen ainoa modernin ajan kansallismaisema ja valtakunnallisesti merkittäväksi todettu kulttuuriympäristö.Tapiola edustaa 1950 -luvun puutarhakaupunki-ideaalia, jossa tärkeäksi muodostuu esteettisten tekijöiden ohella myös asukkaiden viihtyvyys ja hyvinvointi.

Espoon tekninen keskus antoi toimeksiannon Sito Oy:lle Tapiolan designmanuaalin laatimisesta keväällä 2015. Espoon kaupunginmuseon lisäksi työn ohjausryhmään osallistui useita Espoon kaupungin toimijoita. Työn pohjana toimi Tapiolan keskusta-alueen kalusteiden ja varusteiden inventointi sekä yhteiset työpajat sidosryhmien kesken. Oppaan tavoitteena on auttaa Tapiolan keskusta-alueen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta vastaavien tahojen työtä.

Designmanuaaliin on valittu Tapiolan identiteettiä ja valtakunnallisesti merkittävän puutarhakaupunginosan imagoa tukevia ulkokalusteita, varusteita ja rakenteita. Mukana on myös erityisesti Tapiolaan suunniteltuja kalusteita kuten Tapiola-penkki, Tapiola-valaisin ja Asuntosäätiön istutusallas.

Tapiolan keskusta-alueen designmanuaali (pdf, 14459 Kt)

Kuva EKM
Tapiola-penkki hotelli Gardenin edessä