Tapiolan kahluualtaalla oleilleella on todettu koronatartunta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.6.2020 klo 22.05

Tapiolan kahluualtaalla viikolla 26 (22.-28.6.2020) oleilleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tartuntariskiä ei voida varmuudella rajata yhteen yksittäiseen päivään tai kellonaikaan. 

Kahluuallasta ei pidetä tartuntavaarallisena paikkana, mutta sairastuneen kanssa samaan aikaan altaalla olleet ovat saattaneet altistua taudille.

Tämän vuoksi kahluualtaan käyttäjien on tärkeää tarkkailla mahdollisten koronavirustautiin sopivien oireiden kehittymistä. Taudin oireita voivat olla kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju/makuaistin menetys tai ripuli/vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä.

Jos sinulle kehittyy yksikin yllä mainituista oireista

  • ota yhteys oman kotikunnan terveyspalveluihin koronavirusnäytteen järjestämiseksi 
  • älä mene julkisille paikoille, missä voit tartuttaa muita
  • älä kutsu vierailijoita kotiin 
  • sairaana ollessa lepo ja riittävä nesteiden nauttiminen on tärkeää. Kuumetta ja särkyä voi lievittää apteekista ilman reseptiä saatavilla lääkkeillä.  
  • sulje suu ja nenä tiiviisti kertakäyttönenäliinalla yskiessä tai aivastaessa. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta tiiviisti puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Sulje nenäliina muovipussiin heti käytön jälkeen ja/ tai laita se jäteastiaan. Pese kädet vedellä ja saippualla ja/tai käytä käsihuuhdetta.

Espoon koronaneuvonta p. 09 816 34600 (ma-pe klo 7–18) tai muina aikoina Päivystysapu, p. 116 117. Saat ohjeet testauksesta puhelimessa.

Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille, p. 040 639 3945.

Voit myös tehdä oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Palvelusta saat oireisiisi soveltuvat toimintaohjeet.

Lue lisää

Ohjeet koronaviruksen takia