Tapiolan kahluuallas avataan yleisölle lauantaina

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.7.2019 klo 15.05

Kahluualtaan ja allasalueen kunnostustyöt ovat valmistuneet. Kahluualtaalle rakennettiin oma erillinen vedenpuhdistusjärjestelmä, jonka lisäksi allas sekä ympäröivä allasalue kuten katsomon puupenkit kunnostettiin.

Kunnostushanke toteutettiin Espoon kaupungin ja Tapiolan Lämmön yhteishankkeena.

- On ollut kunnia-asia olla mukana kunnostushankkeessa, jossa pääsemme tuottamaan iloa ennen kaikkea lapsille mutta myös kaikille tapiolalaisille, joille kahluuallas ympäristöineen on tärkeä, toteaa Tapiolan Lämmön toimitusjohtaja Karel Nieminen. Päätös kunnostustöihin ryhtymisestä tehtiin toukokuun ollessa jo pitkällä, joten ripeästi olemme kaupungin kanssa yhdessä toimittu huomioiden, että yhtä jos toista yllätystä matkan varrella eteemme tuli. Kyseessä on kuitenkin kulttuurihistoriallinen alue sekä kymmeniä vuosia vanhat allasrakenteet, tähdentää Nieminen.

- Keskusallas ympäristöineen muodostaa hyvän ja toiminnallisen kokonaisuuden, johon kahluuallas on kuulunut kiinteästi jo 1960 -luvulta asti. Ennen kaikkea perheiden pienimmille allas tuottaa kesäarkeen iloa ja antaa perheille toiminnallisen vaihtoehdon tekemiselle, Espoon kaupungin liikuntajohtaja Martti Merra korostaa.

Kahluuallas on avoinna joka päivä alkaen kello 10 aina kello 18 asti, jolloin altaalla on myös uimavalvoja. Mikäli säät sallivat allas on käytössä aina syyskuun puoliväliin asti.

Lisätietoja      

Martti Merra, Liikunta- ja nuorisojohtaja, Espoon kaupunki (p. 043 824 9586)

Karel Nieminen, toimitusjohtaja, Tapiolan Lämpö Oy (p. 040 768 5594)