Tapiolan ja Otaniemen välinen siltayhteys avataan liikenteelle – luvassa merkittäviä muutoksia ajosuuntiin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.5.2019 klo 11.44

Kehä I Keilaniemessä -hankkeessa on rakennettu uusi siltayhteys moottoriajoneuvoille Tapiolan ja Otaniemen välille. Silta avataan liikenteelle perjantaina 17.5.2019. Uuden kulkuyhteyden myötä ajosuuntiin tulee useita muutoksia Tapiolantien liittymän kohdalla.

Kaupunginhallitus päätti keväällä 2018 Tapiolantien ja Miestentien välisestä siltayhteydestä. Sillan avulla voidaan säilyttää ajoneuvoliikenteen yhteydet sekä bussilinjat Tapiolan ja Otaniemen välillä Kehä I:n Keilaniemen tunnelin käyttöön oton jälkeen. Silta avataan suunniteltujen aikataulujen mukaisesti tulevana perjantaina.

Muutoksia autoilijoiden kulkureitteihin

Kulkuyhteydet Tapiolantien liittymässä muuttuvat huomattavasti, kun nykyisessä Kehä I:n risteyksessä liikennevalot poistuvat käytöstä. Suora ajoreitti Tapiolantien ja Tekniikantien välillä kulkee vastedes uuden sillan kautta. Tapiolantieltä ei ole enää mahdollista kääntyä suoraan Kehälle itään tai länteen. Tapiolantieltä Länsiväylän suuntaan uusi reitti on Tapiolan ja Otaniemen välinen silta-Miestentie-Tekniikantie-Vuorimiehentie-Otaniementie-Karhusaarentie. Myöhemmässä vaiheessa kulku tapahtuu suoraan Miestentien kautta. Länsiväylälle on Tapiolasta sujuva reitti myös Westendin puoleisen liittymän kautta. Tapiolantieltä pääsee Kehälle itään kiertämällä uuden sillan kautta.

Tekniikantieltä autoilijat eivät myöskään pääse kääntymään vasemmalle eli Kehälle länteen. Otaniemestä ajo Länsiväylän suuntaan tapahtuu Otaniementien tai Maarintien liittymän kautta. Miestentien läpiajo pysyy toistaiseksi suljettuna.

– Autoilijoiden on hyvä huomioida erityisesti, että Tapiolantien liittymässä ei ole enää yhteyttä Kehälle länteen, jolloin kannattaa valita reittinsä Länsiväylän suuntaan sen mukaan, SRV:n projektipäällikkö Olli Sihvola sanoo.

Silta turvaa kulkuyhteydet Tapiolan ja Otaniemen alueiden kehittyessä

Alueen laajemmat kehittämissuunnitelmat ovat yhä avoinna, minkä vuoksi sillan käyttöikä saattaa olla verrattain lyhyt. Silta ja sille johtavat katurampit poistuvat käytöstä, jos Hagalundinkallion tunneli rakennetaan myöhemmin Kehä I:lle. Osittain sillan mahdollisesta tilapäisyydestä johtuen rakennusmateriaaliksi valikoitui puu. Puinen silta on tarvittaessa mahdollista purkaa liikenteen keskellä kohtuu helposti ja puista sillan kantta voidaan myös mahdollisesti käyttää uudelleen. Puu on lisäksi ekologinen valinta rakennusmateriaaliksi.

– Keilaniemen tunnelin turvallisuuden vuoksi liikennevaloliittymä joudutaan poistamaan käytöstä, mutta uuden sillan kautta tärkeä ajoneuvoyhteys Tapiolan ja Otaniemen välillä voidaan kuitenkin järjestää, rakennuspäällikkö Hannu Lehtikankare Espoon kaupungilta kertoo.

Kehä 1 Keilaniemessä, liikennejärjestelyt

Lisätietoja:

Hannu Lehtikankare, rakennuspäällikkö, Espoon kaupunki, puh. 040 518 2992, hannu.lehtikankare@espoo.fi

Olli Sihvola, projektipäällikkö, SRV Oy, puh. 040 670 5971, olli.sihvola@srv.fi

Kehä I Keilaniemessä -rakennushanke toteutetaan 2016–2019 Espoon kaupungin ja Väyläviraston yhteistyönä. Urakan toteutuksesta vastaa SRV.