Tapiolan Satakielitalon tilalle suunnitellaan asuntoja

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.1.2021 klo 15.47

Tapiolan keskukseen on suunnitteilla uusi asuinkortteli Satakielenrinne, jonne rakennetaan koteja noin 650 asukkaalle. Kortteli sijaitsee metron ja Tapiolan palvelujen välittömässä läheisyydessä, entisen Tuultenaltaan ja purettavan Satakielitalon paikalla.

”Espoo jatkaa kestävää kasvuaan hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä. Uuden Satakielenrinteen asukkailla on erinomaiset mahdollisuudet liikkua sekä metrolla, bussilla että pyöräillen. Tapiolan keskuksen monipuoliset palvelut ovat aivan vieressä”, toteaa teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Havainnekuvassa ihmiset kävelemässä talojen edessä aurinkoisena kesäpäivänä.
Suunnitteilla oleva uusi asuinkortteli Satakielenrinne sijaitsee metron ja Tapiolan palvelujen välittömässä läheisyydessä. Havainnekuva: Verstas arkkitehdit Oy.

Satakielenrinne jatkaa Tapiolan puutarhakaupungin perinnettä vehreällä ympäristöllään. Kortteli rajautuu puistoalueeseen ja Leimuniittyyn, joka on osa valtakunnallisesti merkittävää ja arvokasta rakennettua kulttuuriympäristöä. Leimuniityn laidalle suunnitellut asuintalot ovat 2–6-kerroksisia ja Tuulimäen reunalla 4–10-kerroksisia. Rakennusten korkeudet on suunniteltu siten, että niiden varjostusvaikutus jäisi mahdollisimman vähäiseksi.

Satakielenrinteen kehittäminen perustuu vuonna 2017 järjestettyyn arkkitehtuurikilpailuun. Korttelin kokonaisvolyymi on 30 000 kerrosneliömetriä.

Satakielenrinteen asemakaava on kaupunginhallituksen käsittelyssä 1.2.2021.

Lisätietoja:

Kaupunginhallituksen esityslista