Tapiolaan nousee ainutlaatuinen puukerrostalo

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.10.2020 klo 11.27

Ilmastomyönteinen ja ekologisesti kestävä rakentaminen Espoossa lisääntyy. Puurakentamista on tulossa muun muassa Finnooseen ja Keilaniemeen. Myös Tapiolan Tuuliniittyyn nousee puukerrostalo. 13-kerroksisen puutalon rakennuttaja on Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö sr Hoas.

Nyt rakenteilla oleva talo on Hoasin ensimmäinen puukerrostalo, joka tarjoaa opiskelijoille ekologista asumista. Asuntoja uuteen taloon tulee 165, joista valtaosa on yksiöitä. Asunnot rakennetaan tehtaalla lähes valmiiksi.

”Kyseessä on tietääksemme maailman korkein tilaelementeistä rakennettava puukerrostalo. Asunnot rakennetaan ja kalustetaan tehtaalla täysin valmiiksi”, kertoo Hoasin hankepäällikkö Anneli Keränen.

Tapiola Tuuliniitty puukerrostalo
Tapiolan Tuuliniittyyn rakennettavan 13-kerroksisen puukerrostalon havainnekuva. Kuva: Hoas.

Keränen näkee Tapiolan keskeisenä ja arvostettuna kaupunginosana Espoossa.

”Liikenneyhteyksiltään puukerrostalon sijainti on loistava. Tulevilla asukkailla on metro lähellä ja todella hyvät liikuntapalvelut. Tietysti myös kauppapaikat ovat lähietäisyydellä.”

Talon on määrä valmistua toukokuun lopussa 2021.

Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkisen mukaan puurakentaminen sopii erinomaisesti alueen profiiliin.

”Myös Asuntosäätiö rakentaa puukerrostalon Tapiolaan samalle tontille Hoasin kanssa. Työeläkeyhtiö Varma puolestaan suunnittelee ensimmäistä puurakenteista toimistotaloa Otaniemeen. Innovatiivinen puurakentaminen sopii hyvin Tapiola-Otaniemi-Keilaniemi -alueen profiilin ja uskon, että ympäristötietoiset opiskelijat ottavat ilomielin vastaan ekologisesti rakennettuja asuntoja.”

Seuraava puukerrostalo Niittykumpuun

Hoasin suunnitelmissa on jatkaa ekologista rakentamista Espoossa. Seuraava puukerrostalo nousee Niittykumpuun.

”Tämä toteutetaan samaan tapaan kuten Tapiolan puukerrostalo. Taloon tulee noin 200 opiskelija-asuntoa, ja rakentaminen käynnistyy vuonna 2021”, Hoasin Keränen toteaa.

Hoasilla on myös Otaniemeen Miestentielle suunnitteilla lisää opiskelija-asuntoja yhteistyössä Espoon kaupungin ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan AYY:n kanssa. Aalto Village 2 -niminen hanke on kaavavaiheessa. Kohteeseen tulee asuinkerrostaloja sekä AYY:lle että Hoasille sekä Espoolle uusi paloasema.

Lisäksi keväällä 2021 Hoas aloittaa136 opiskelija-asunnon kerrostalon rakentaminen Perkkaalle.