Suomi sinun kielelläsi – katso Infopankin esittelyvideo arabiaksi

24.2.2016 klo 15.37

Infopankki.fi-palvelusta on julkaistu arabiankielinen esittelyvideo. Videossa seikkailevat piirroshahmot. Pääosassa on nuori aviopari, joka suunnittelee Suomeen muuttoa. Suomeen muuttoa suunnittelevalla tai tänne juuri muuttaneella on mielessään paljon kysymyksiä. Video tuo esiin, kuinka vastaukset näihin kysymyksiin löytyvät Infopankin avulla omalla kielellä ja samalla voi löytää myös paljon tietoa, jota ei ole edes osannut etsiä.

Arabiankieliset turvapaikanhakijat ovat osallistuneet videon suunnitteluun. Videon piirrokset ovat Tussitaikureiden käsialaa.

Infopankki.fi on tarkoitettu kaikille, jotka suunnittelevat Suomeen muuttoa tai ovat muuttaneet Suomeen vähän aikaa sitten. Sivustoa on helppo katsoa eri laitteilla, kuten kännykällä ja tabletilla.

Infopankissa on tietoa arabiaksi yhteensä noin 300 sivua. Sivustolta saa tietoa Suomeen muutosta, lupa-asioista, asumisesta, suomen kielen opiskelusta, työstä ja yrittäjyydestä, koulutuksesta ja terveyspalveluista.

Kuntatietoa arabiaksi

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kokkola, Oulu ja Rovaniemi tiedottavat palveluistaan arabiaksi Infopankissa. Myös Turku tekee arabiankieliset sivut.

Infopankin arabiankieliset sivut: www.infopankki.fi/ar/frontpage

Monikielistä Infopankkia julkaisee Helsingin kaupunki ja sitä rahoittavat valtio ja kunnat.