Suomi 1918 - Draamatyöpaja 13-17-vuotiaille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.1.2018 klo 16.53

Viha, katkeruus, rakkaus, epätoivo, toivo… 1918 Suomen kansa jakautui kahtia ennennäkemättömällä tavalla. Punaiset ja valkoiset kävivät toisiaan vastaan, ystävistä tuli vihollisia. Nuorisopalveluiden ja kaupunginmuseo KAMUn järjestämässä, 13-17-vuotiaille suunnatussa draamatyöpajassa, tutkitaan tätä ajanjaksoa ja sen herättämiä tunteita. 

14-vuotias Sulo Palmu lähti kotoaan 11.4.1918 osallistuakseen Leppävaaran taisteluun isänsä rinnalla. Seuraavana aamuna pojan äidille tuotiin suruviesti. Sulo ei koskaan palannut kotiin. Sata vuotta sitten suomalaiset tappoivat toisiaan. Tunteet kuohuivat ja monet entiset ystävät tulivat vihollisiksi. Voisiko sama tapahtua nykypäivänä?

13-17 -vuotiaille suunnatussa draamatyöpajassa nuoret pääsevät tutkimaan sisällissotaa, sen herättämiä tunteita ja pohtimaan oman asuinalueen menneisyyttä – mitä täällä tapahtui silloin? Työpajoissa ääni on nuorilla ja työskentely on mukaan tulleiden nuorten näköistä. Ryhmää ohjaa Jori Pitkänen, teatterin ja koulutuksen moniammattilainen, joka on erikoistunut erilaisiin toiminnallisiin menetelmiin ja työskennellyt paljon nuorten kanssa. Työpajan tuotoksista kootaan nuorten oma näyttely Espoon kaupunginmuseon Aulaan kesäksi 2018.

Ryhmä kokoontuu Näyttelykeskus WeeGeen tiloissa, Tapiolassa, joka toinen keskiviikko 31.1.2018 alkaen, klo 17-19.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: hanna-leena.strang-kilpela@espoo.fi