Suomi 100 etsii Espoossa juhlaseuraa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
10.2.2016 klo 10.54

Ensi vuonna vietetään Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta. Siitä tehdään ei vähempää kuin sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen. Valmistelut ovat käynnistyneet myös Espoossa.

Saara Vanhala kannustaa espoolaisia yhteisöjä, yrityksiä ja kaupunkilaisia mukaan rakentamaan yhdessä Suomen 100-vuotisjuhlaa.

Juhlavuoden teemana on yhdessä, siksi Espoon kaupungilla Suomi 100-projektikoordinaattorina aloittanut Saara Vanhalakin etsii työkseen ja tositarkoituksella ihmisiä ja yhteisöjä mukaan osallistumaan vuoden rakentamiseen.


Saara toimii tiedonvälittäjänä kaupunkilaisten, espoolaisten yritysten ja yhteisöjen, kaupungin eri yksiköiden ja vastaavasti valtioneuvoston juhlavuosihankkeen sekä valtakunnan muiden Suomi 100 -koordinaattoreiden välillä. Hän yhdistelee langanpäitä, auttaa löytämään ”juhlaseuraa”, kannustaa osallistumaan, tukee käynnistämisessä ja sparraa etenemisessä.


Espoon Suomi 100 -koordinaattori odottaa yhteydenottoja ja etsii itsekin aktiivisesti tekemisen paikkoja. Kaikkea voi kysellä, kaikesta kertoa.


- Juhlavuosi on mainio tilaisuus puhaltaa tuulta purjeisiin. Pääpaino ei ole näyttävissä tapahtumissa vaan hankkeessa haetaan ja annetaan lahjoja 100-vuotiaalle, lupauksia, merkityksellisiä tekoja, toimintamallien muutosta, yhdessä tekemisen meininkiä yhteisen Suomemme parhaaksi. Tehdään juhlaa ja tulevaisuutta yhdessä, arkielämässä, silmän korkeudella, Saara innostaa.
 
- Suomi 100 -kutsuun kannattaa tarttua. Juhlavuonna voi tuoda omaa ääntä kuuluviin, tehdä näkyväksi ja esille omaa merkityksellistä työtään, tuoda oma näkökulmansa yhteiseksi parhaaksi.

Suomi 100 -suunnittelu ja valmistautuminen etenee jo kovalla vauhdilla. Mukaan on kuitenkin vielä helppo hypätä, siinä Saara on valmiina auttamaan.

Saara Vanhalan s-u-o-m-i -kirjaimista syntyi sanoja.

Kaupungilla itselläänkin on juhlavuoden hankkeita jo osin ajateltuna. Niistä esimerkkeinä Kotona 100-vuotiaana, ikäihmisten hoito-, kuntoutus- ja palvelujärjestelmä, Pikku-Auroran meijerin kunnostus kulttuuritilaksi, kädentaitojen Keran kumppanuusohjelma Kutojantielle, koululaisten kohtaamiset lastenkirjallisuuden ammattilaisten kanssa ja innovaatiotapahtumasarja ja -näyttely.


Asukasosallisuus harrastuksena ja työnä

Saara Vanhala toimi ennen Espoon pestiään Helsingin Arabian kaupunginosayhdistyksessä. Hänen työnään oli mahdollistaa, osallistaa, kannustaa ja käynnistää. Reppuun kertyi sopivaa kokemusta Suomi 100 -pestiinkin. Myös harrastus Kallion Kulttuuriverkoston aktiivina antaa näköalaa Suomi-työhön.


- Toivon, että Espoossa ja koko maassa, yhdessä, Suomi 100 -juhlavuodesta onnistutaan rakentamaan jotakin, joka jäisi elämään. Ei latteaa pannukakkua ja äkkipyrähdystä, vaan pysyvämpää. Ollaan rohkeita ja uskalletaan, Saara kannustaa

Käytä juhlan espoolaisia aihetunnisteita sosiaalisessa mediassa:
#suomi100espoo #finland100esbo


Liity, seuraa, tutustu:
facebook yhteisö suomi100espoo
instagram suomi100espoo
twitter @suomi100espoo
espoo.fi, Suomi 100 Espoo -sivu

Ota yhteyttä:
saara.vanhala@espoo.fi, 043 825 9147