Vierailuja Espoon sairaalan osastoille rajoitetaan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
2.12.2020 klo 13.43

Tiedotetta korjattu 2.12.2020 klo 13.40.

Vierailut Espoon sairaalassa hoidettavana olevien potilaiden luokse kielletään 2.12.- 20.12.2020. Vierailukielto ei koske saattohoidossa olevien potilaiden läheisiä. Painavista syistä voidaan harkinnan mukaan tehdä vierailukieltoon poikkeuksia.

Espoon vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi vierailut Espoon sairaalassa hoidettavana olevien potilaiden luokse kielletään. Vierailukielto astuu voimaan 2.12.2020 ja on voimassa 20.12.2020 saakka.   Vierailukielto tehdään Espoon sairaalassa hoidettavana olevien potilaiden ja henkilökunnan tartuntariskin vähentämiseksi.

Vierailukielto ei koske saattohoidossa olevien potilaiden läheisiä.  Painavista syistä voidaan harkinnan mukaan tehdä vierailukieltoon poikkeuksia.

Vierailusta saattohoidossa olevan luokse sovitaan hoitavan yksikön kanssa ennakkoon. Vierailulle voi tulla 2 läheistä.

Vierailun aikana on noudatettava hyvää käsihygieniaa, johon henkilökunta opastaa vierailijat. Koko vierailun ajan, myös potilashuoneessa, on käytettävä suu-nenäsuojainta, jonka saa sairaalasta. 

Vierailulle voi tulla, kunhan läheinen on täysin terve eli hänellä ei ole yhtäkään koronavirustartuntaan viittaavaa oiretta, kuten kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju/makuaistin menetys tai ripuli/vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä. Jos läheinen on eristyksessä koronavirustartunnan vuoksi tai karanteenissa koronavirukselle altistumisen vuoksi tai ulkomaanmatkan jälkeen (ajantasainen ohjeistus THL:n sivuilla), vierailulle ei voi tulla.

Espoon sairaalassa sijaitsevan HUSin synnytysosaston vierailuohjeet voi tarkistaa HUSin sivuilta