Vammaispalvelujen koronarokotukset laajenevat kaikkiin asumisyksiköiden asiakkaisiin sekä päivä- tai työtoiminnassa käyviin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.4.2021 klo 16.21

Vammaispalvelujen koronarokotukset laajenevat asumisyksiköiden kaikkiin asukkaisiin sekä niihin henkilöihin, jotka osallistuvat päivä- tai työtoimintaan. Rokotus on ilmainen ja sen saavat kaikki 16 vuotta täyttäneet.

Rokotettava saa asumisyksiköstään tai päivä-/työtoiminnastaan todistuksen, jolla hän voi todistaa rokotusvuoronsa rokotuspisteellä. On mahdollista, että henkilö saa lomakkeen sekä asumisyksiköstä että päivä-/ työtoiminnasta, sillä asiakastietoja ei luovuteta yksikköjen välillä.

Rokotettavien tulee varata aika rokotukseen sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta osoitteessa koronarokotusaika.fi. Jos ajan haluaa varata puhelimessa, takaisinsoittopyynnön voi jättää numeroon 09 816 34800 maanantaista perjantaihin klo 8–18. Rokotus tapahtuu rokotuspisteessä kahtena eri ajankohtana.

Mikäli saat lomakkeen, mutta olet jo saanut ensimmäisen rokotteen, voit mennä sovitusti toiseen rokotukseen. Uutta aikaa ei tarvitse varata etkä tarvitse rokotuksessa saamaasi lomaketta.

Tällä hetkellä suurin osa espoolaisista saa Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokotteen. Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät voivat valita myös Astra Zenecan Vaxzevria-rokotteen. Lue lisää koronarokotteiden soveltuvuudesta eri ryhmille THL:n sivuilta. 

Tehostetun palveluasumisen asukkaat ja riskiryhmiin kuuluvat on rokotettu aikaisemmin

Vammaispalvelun tehostetun asumisen asumisyksiköissä asuvat henkilöt sekä THL:n määrittämiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt ovat saaneet koronarokotuksen jo maalis-huhtikuussa. Näiden henkilöiden tehosterokotukset toteutuvat aiemmin suunnitellun aikataulun mukaisesti.

Tehosteannokset:

  • Vuonna 1957 ja sitä myöhemmin, sekä vuonna 1951 ja sitä aikaisemmin syntyneet saavat toisen rokoteannoksen Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokotetta.
  • Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät (s. 1952-1956), jotka ovat saaneet ensimmäisen annoksen Astra Zenecan Vaxzevria-rokotetta, saavat myös tehosteannoksen Vaxzevriaa.
  • Kaikki ikäryhmät: Jos ensimmäinen rokotteesi oli Pfizer-BioNTech Comirnaty, saat myös toisen rokotteen Comirnatya. 

Mistä saan tiedon rokotusvuorostani?

Jos olet asumispalveluyksikön asukas tai päivä-/työtoimintayksikön asiakas, saat tiedon ja todistuksen rokotusvuorostasi oman yksikkösi edustajalta. 

Jos olet asumispalveluyksikön tai päivä-/työtoimintayksikön työntekijä, mutta ette ole saaneet ohjetta lomakkeen toimittamisesta asiakkaille, voitte olla yhteydessä Kati Rantalahteen (kati.rantalahti@espoo.fi) tai Jaana Linkoon (jaana.linko@espoo.fi).

Lisätietoja koronarokotuksista Espoossa: espoo.fi/koronarokotus