Kuljetukset 2019: Vammaisten ja vanhusten kuljetukset uudistuvat

Espoon ja muiden Länsi-Uudenmaan kuntien vammais- ja vanhuskuljetukset uudistuvat vaiheittain. Muutostyötä valmistellaan Kuljetukset 2019 -projektissa. Tavoitteena on luoda kunnille yhteiset kriteerit ja toimintatavat vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolakien mukaisiin kuljetuksiin.

Kuljetukset 2019 -projektissa Espoo sekä muut Länsi-Uudenmaan kunnat (Lohja, Kirkkonummi, Vihti, Karkkila, Raasepori, Kauniainen, Hanko, Siuntio ja Inkoo) kehittävät kuljetuspalveluja yhdessä.

Jatkossa Espoon kaupunki järjestää palvelut koko Länsi-Uudellemaalle. Jokainen kunta päättää ja rajaa itse kuljetusalueensa, eli alueen, jolla kuntalainen voi palvelua käyttää.

Tavoitteena on kehittää nykyaikainen ja asiakaslähtöinen kuljetusten toimintamalli, jossa hyödynnetään uutta teknologiaa sekä palvelun järjestämistapoja. Palvelun kehittämiseen osallistuvat työntekijät, asiakkaat sekä vanhus -ja vammaisneuvostot.

Länsi-Uudenmaan Kulkukeskuksen toiminta alkaa vaiheittain vuoden 2019 lopulla.

Toimintaohjeen käsittely kunnissa

  • Espoo 13.6. / Toimintaohje hyväksytty
  • Karviainen 27.8.
  • Hanko 5.9.
  • Raasepori 5.9.
  • Kirkkonummi 19.9.
  • Lohja 25.9.
  • Kauniainen elokuussa
  • Siuntio ja Inkoo / Toimintaohje hyväksytty 20.3, muutokset lautakuntaan 4.9.

Asiakastietojen kerääminen

Kulkukeskuksen asiakastietojen kerääminen alkaa. Jokainen kunta vastaa omien asiakkaidensa tietojen keräämisestä. Lisäksi projekti tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden itse ilmoittaa omat tietonsa Webropol-kyselyn kautta 2.7.–30.9.2019. 

Jos olet Espoon, Hangon, Inkoon, Kauniaisten, Karkkilan, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion tai Vihdin asukas, ja kuntasi on myöntänyt sinulle sosiaalihuolto- tai vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun, voit halutessasi ilmoittaa omat tietosi vastaamalla kyselyyn. Tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen.

Ilmoita asiakastietosi

Kuntien tietosuojaselosteet

Siuntion ja Inkoon tietosuojaselosteet

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen (Vihdin ja Karkkilan kunnat) tietosuojaselosteet

Kauniaisten tietosuojaselosteet

Raaseporin tietosuojaselosteet

Lohjan tietosuojaselosteet

Kirkkonummen tietosuojaselosteet

Hangon tietosuojaselosteet

Espoon kaupunki, vammaispalvelujen tietosuojaseloste

Espoon kaupunki, vanhusten palvelujen tietosuojaseloste