Koronarokotukset alkavat vammaisten tehostetun asumisen asumisyksiköissä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
12.3.2021 klo 8.30

Kehitysvammaisten ja vaikeavammaisten tehostetun asumisen asumisyksiköissä aloitetaan koronarokotukset 15.3.2021 alkavalla viikolla. Rokotukset tapahtuvat asumisyksikössä, ja koronarokotuksen saavat samalla kerralla kaikki halukkaat asukkaat. 

Asukkaat saavat tiedon rokotusvuorostaan omasta asumisyksiköstään. Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista ja se on maksuton. Yli 70-vuotiaat sekä 16–17-vuotiaat rokotetaan Biontech Pfizerin Comirnaty -rokotteella. 18–69-vuotiaat rokotetaan AstraZenecan Covid-19 -rokotteella. 

Asukas päättää itse, ottaako rokotteen. Mikäli hän ei kykene ilmaisemaan itseään, rokottamisesta sovitaan omaisten kanssa. Mikäli asukas ei kykene ilmaisemaan mielipidettään, eikä hänellä ole omaisia, toimimme asukkaan edun mukaisesti.

Vammaisten tehostetun asumisen asumisyksiköissä asuvista noin puolet kuuluu THL:n määrittämiin riskiryhmiin. Tämän vuoksi yksikköjen kaikki asukkaat saavat rokotukset samalla kertaa.

Tuetun ja tilapäisasumisen yksiköiden asukkaat, jotka ovat rokotusvuorossa, voivat varata rokotusajan rokotuspisteeltä. Lisätietoa rokotuksista ja ajanvarauksesta löytyy sivulta espoo.fi/Koronarokotus

Espoo noudattaa THL:n laatimaa rokotusjärjestystä. Rokotusvuorossa ovat (15.3. alkaen) vuonna 1951 ja sitä aiemmin syntyneet, koko THL:n määrittelemä riskiryhmä 1 sekä vuosina 1952–1971 syntyneet, jotka kuuluvat riskiryhmään 2.

Lisätietoa