Vammaispalvelut

Espoon vammaispalvelut on tarkoitettu henkilöille, jotka vamman tai pitkäaikaisen sairauden vuoksi tarvitsevat vammaispalvelulain tai kehitysvammalain mukaisia palveluja tai omaishoidon tukea.

Vammaispalvelujen tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan jäsenenä sekä ehkäistä ja poistaa vammaisuuden aiheuttamia haittoja ja esteitä. Voit ottaa yhteyttä vammaispalveluihin, jos sinulla tai läheiselläsi on vamma tai sairaus, joka aiheuttaa pitkäaikaisesti erityisiä vaikeuksia suoriutua tavanomaisista elämän toiminnoista.

Espoon vammaispalvelut järjestää palveluja ja tukitoimia, jotka auttavat vammaista henkilöä selviytymään arjessa. Osa palveluista on kunnan erityisen järjestämisvelvollisuuden piirissä, ja osa harkinnanvaraisia tukitoimia.

Palvelujen hakeminen

Voit hakea palveluja ja tukitoimia kirjallisesti lomakkeella tai vapaamuotoisella hakemuksella. Vammaispalvelujen työntekijä selvittää palvelutarpeen kanssasi.

Saat asiasi käsittelyyn nopeimmin, kun täytät vammaispalvelun hakemuslomakkeen ja lähetät sen vammaispalveluihin. Palvelunumeromme vastaa päivittäin neljän tunnin ajan. Jos emme pysty vastamaan tarpeisiisi vammaispalveluissa, autamme selvittämään oikean paikan.

Vammaispalvelujen neuvontapuhelin 09 816 45285 palvelee arkisin klo 9–11 ja 12–14.

Olemme keskittäneet vammaispalveluihin tulevat yhteydenotot neuvontapuhelimeen. Neuvontapuhelimessa sinulle voidaan tarvittaessa varata soittoaika omalle sosiaalityöntekijällesi.

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse vammaispalvelut@espoo.fi

Espoon vammaispalvelut Facebookissa